Nyíregyháza vezető hírek

Országh Lili festőművész életművéből nyílt kiállítás a Vidor alatt

Országh Lili festőművész életművéből nyílt kiállítás a Vidor alatt
A Vidor Fesztivál keretében augusztus 28-tól látható a Jósa András Múzeumban – az Antal-Lusztig gyűjtemény részeként – Országh Lili festőművész életművéből mintegy félszáznyi alkotás.

Országh Lili festőművész


A megnyitó ünnepségen részt vett Dr. Kovács Ferenc országgyűlési képviselő, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Turizmusáért Egyesület elnöke és Dr. Antal Péter a gyűjtemény tulajdonosa is.

- Ez a kiállítás a hihetetlenül gazdag és sokrétű Antal-Lusztig gyűjtemény újabb igen értékes részét mutatja be. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Turizmusáért Egyesület mindent megtesz, hogy ilyen módon is támogassa a kultúra terjesztését – kezdte Dr. Kovács Ferenc a köszöntőjét.

De nem ez az első alkalom, hogy az egyesület segíti egy

Dr. Kovács Ferenc országgyűlési képviselő, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Turizmusáért Egyesület elnöke

képzőművészeti kiállítás megnyitását, hiszen közreműködésükkel ugyanebből a gyűjteményből láthatták már a nyíregyháziak a Remekművek című tárlatot. Most egy különleges művésznő, egész életművét átfogó alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők, melyek különös, mélyreható hangulatot árasztanak.

- Miközben Országh Lili a festményeken falakat épít, jelenít meg, egyúttal a szorongás, a lélek feszültségét jelentő falakat bont le. Olyan lelkierő van a festmények mögött, ami megfog bennünket. Kívánom mindenkinek, hogy érezze meg és találja meg ezt a lelkierőt a festmények szemlélése közben. – mondta Dr. Kovács Ferenc.


Forrás:drkovacsferenc.hu


-kt-

További hírek:

 

Nyíregyháza Online

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online