Nyíregyháza vezető hírek

Ragos angol díjat kapott a szabolcsi páros

Ragos angol díjat kapott a szabolcsi páros

Nyíregyházáról származnak a londoni thai boksz klub magyar vezetői, akik most bekerültek Angliában a küzdősportos Hírességek Csarnokába.

Rangos elismerést kapott két magyar: Dénes és Diána Londonban vált a thai boksz klub vezetőjévé, s most bekerülhettek a küzdősportos Hírességek Csarnokába.

Az angliai Doncasterben nemrég rendezték meg a hagyományos, kétnapos küzdősport gálát, melynek a végén mindig kiosztják a díjakat. Azok, akik az angol küzdősportért sokat munkálkodtak, ilyenkor a Hírességek Csarnokába kerülnek. A kitüntető címet a magyar származású sportoló eddig még nem kapta meg – most azonban Szőke Diánáé és Kozma Dénesé lett az elismerés – adta hírül a szon.hu.

Szabolcs megyei edzők kaptak rangos díjat Angliában

Szabolcs megyei edzők kaptak rangos díjat Angliában

A nyíregyházi Diána 2004 óta él Londonban, kilenc éve saját céget vezet, mellette bírósági tolmács és jogot hallgat. Pár évvel ezelőtt vágott bele újra a küzdősportba – korábban Bódi István kyokushinkai karatemesterhez járt, majd rövid idő után atlétizálni kezdett.

Angliába költözése után letette a Power Plate edzői vizsgát, majd sportmenedzseri diplomát szerzett. Segédedző lett, majd cutman vizsgát szerzett – írta meg a szon.hu.

A püspökladányi Dénes 20 éve thai boxol, egykor Debrecenben kezdte, Molnár Zsolt edző tanítványaként.  Magyar thai boksz bajnok és aktív versenyző, aki 5 esztendeje dolgozik szakedzőként. Két évig volt a WFMC angol válogatott edzője – tudatta a szon.hu.

Mindketten több világszervezet mérkőzésvezetői és pontozóbírái voltak, nemzetközi bajnokságokon szerepeltek bíróként.

Sok világ- és Európa-bajnok a barátjuk, hamar beilleszkedtek a küzdősportközösségbe. Saját klubjukban, ami alig több mint 2 éve létezik, három magyar származású IKF Európa-bajnoki ezüst­érmest, egy angol thai box bajnokot és egy délangol K1- bajnokot is kineveltek – tudatta a szon.hu.

Díjazásuk pedig arra készteti őket, hogy ezután is magas színvonalon végezzék munkájukat, sikeres versenyzőket neveljenek ki – írta meg a lap.

Fotó: ML/szon.hu

B.A.

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online