Nyíregyháza vezető hírek

Robinson-domb: mászóvár és óriáscsúszda épül Jósavárosban

Robinson-domb: mászóvár és óriáscsúszda épül Jósavárosban

A várakozások szerint szeptemberre elkészül a nyíregyházi Jósaváros új „hegye”: négy tornyúj mászóvárral és óriáscsúszdával is felszerelik a gyerekbirodalmat.

Új, minden igényt kielégítő játszótér épül a nyíregyházi Jósaváros „Robinson-dombján”. Az eredetileg erre a névre keresztelt teret 1978-ban adták át, s most felújítás alatt áll. Ha elkészül, a helyi lakók, a civil szervezetek és önszerveződő csoportok vehetik majd birtokba szabadidős tevékenységekre, valamint közösségi- és egészségmegőrző programok céljából – adta hírül a szon.hu.

A Robinson-kert helyére eredetileg művelődési házat szántak, de végül rönkvárak, fahidak, favároskák és ivókutak készültek.

Megújul a Robinson-domb Nyíregyházán

Megújul a Robinson-domb Nyíregyházán

A terület azonban az idők során lepusztult, hiába lett jól használható kondipark, játszótér és pihenőpark a helyszínen – felújítása immár sürgetővé vált – tudatta a szon.hu.

Újra kell rendezni a terepet és átépítésekre is szükség lesz. Új, négytornyú mászóvár épül, eséscsillapító gumiburkolattal és egy iker óriáscsúszda is a kicsik rendelkezésére áll majd.

A dombra vezető utak, járdák megújulnak és másik támfalrendszer is készül.

Fotó: Máté János

B.A.

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online