Nyíregyháza vezető hírek

Rossz levegő miatt tilos az égetés Nyíregyházán

Rossz levegő miatt tilos az égetés Nyíregyházán

Nem engedélyezett a nyílttéri égetés egy új tilalom értelmében a Szabolcs megyei székhelyen. Napok óta meghaladja ugyanis a szálló por légköri koncentrációja az egészséges mértéket.

Tilos a nyílttéri égetés Nyíregyházán. Az elmúlt napokban ugyanis a szálló por mértéke a városban meghaladja a tájékoztatási küszöbértéket – amely 75 μg/m3 - , vagyis a légköri koncentráció 24 órás átlagértéke igencsak magas – tudatta a szon.hu.

Nyíregyháza MJV Hatósági Főosztály Közterület-felügyelete ezért tájékoztatja a lakókat, hogy amíg a helyzet fennáll, a köztisztaság fenntartásáról szóló 18/2006. (VI.1.) önkormányzati rendelet alapján nem szabad égetni a város közigazgatási határain belül.

Tilos a nyílttéri égetés - fűteni száraz fával ajánlott

Tilos a nyílttéri égetés - fűteni száraz fával ajánlott

Így a belvárosban – vagyis a Nagykörúton belül -, közterületeken, illetve azon városrészekben, ahol meg van oldva a biohulladék elszállítása és a nyílttéri égetést egyébként sem engedélyezik – írta meg a szon.hu.

Amennyiben tűzgyújtási tilalom van, vagy fennáll a füstköd-riadó tájékoztatási vagy riasztási fokozata, családi házas övezetben sem engedélyezett a kerti hulladékok és az avar égetése.

A Közterület-felügyelet ezen kívül arra kéri az embereket, fűtsenek olyan eszközzel, amely nem növeli tovább a szálló por koncentrációját – azaz használjanak gázt vagy elektromos áramot. Ha pedig szilárd tüzelőanyaggal fűtenek, lehetőleg száraz fával tegyék.

A részletekről a lakosság a http://szabolcs.katasztrofavedelem.hu/ oldalon tájékozódhat – írta meg a szon.hu.

B.A.

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online