Nyíregyháza vezető hírek

Sírós évkezdést okozott egy tönkrement busz Tiszalöknél

Sírós évkezdést okozott egy tönkrement busz Tiszalöknél

Nagyon kellemetlenül kezdődött a tanév a Tiszalök melletti kicsi falu iskolásai számára – Míg korábban rendelkezésre állt egy külön járat, ami elvitte őket az iskolába, mostanra csak a zsúfolt, ritkán járó busz maradt megoldásként.

Nem indult jól a tanév a Tiszalök melletti kisfalu diákjai számára. Iskolájuknak korábban volt különbusza, ám tavasszal tönkrement egy balesetben – adta hírül a szon.hu.

A gyermekek szülei szeptember 4-én, hétfőn értesültek arról, hogy mostantól erre a járműre nem számíthatnak, csak a menetrend szerinti járatokkal juthatnak el a lurkók az iskolába. A buszra olykor 1 és fél órát is várni kell, mert hajnalban csak egy járat indul Tiszalökre.

Az iskola különbusza még áprilisban ment tönkre

Az iskola különbusza még áprilisban ment tönkre

A kicsik és a szülők kénytelenek órákkal korábban kelni a szokásosnál, s a busz már így is zsúfolt, amikor a gyerekek felszállnak, hiszen a jármű több településről szedi össze az utasokat, mire hozzájuk odaér. Sokan sírva mennek az iskolába emiatt – írta meg a szon.hu a Tények riportjára hivatkozva.

Az iskolásokat szállító busz 2017 áprilisában ment tönkre, lesodródott az útról és az árokban állt meg. Súlyosan megrongálódott, azóta sem tudták megjavítani.

Ha a menetrendszerinti járatok maradnak megoldásként, mindenképp járatsűrítésre lenne szükség, hogy a gyerekek biztonságosan is időben tudjanak az iskolába eljutni, illetve hazatérni. Egyelőre nagyobb buszt küld reggel a busztársaság, hogy orvosolják a problémát - tudta meg a Tények.

B.A.

Jogpontok

Ász hírek

Dubai Hír

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online