Nyíregyháza vezető hírek

Sokan vállalkoznak nyári munkára

Sokan vállalkoznak nyári munkára

Szívesen dolgoznak nyáron a diákok, mert fizetésükből félre tudnak tenni vagy elmennek nyaralni. Szerencsére a munkalehetőségek köre bővült is Nyíregyháza térségében.

Sok fiatal keres munkát magának nyárra Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A trendek azt mutatják, hogy az elmúlt esztendőkhöz képest jóval többen dolgoznak ebben az időszakban – ez nemcsak a diákoknak előny, akik a pénzt nyaralásra költhetik vagy félre tudnak tenni, hanem a munkáltatóknak is, akiknek szükségük van szakképzett munkaerőre – írta meg a szon.hu.


Sok diák dolgozik nyáron félretett pénzért vagy nyaralásért

Sok diák dolgozik nyáron félretett pénzért vagy nyaralásért

A versenyszféra és az önkormányzati intézmények is igénylik a diákok segítségét nyáron: Szabolcs megyében eddig több mint 3200 középiskolás és egyetemista kapott munkát, s még koránt sincs vége a szünidőnek.

Az országos önkormányzati diákmunkára 3,4 milliárd forint van biztosítva a program keretében, s mostanra a mezőgazdaságban és vendéglátásban működő vállalatokat is bevonták. Az országos önkormányzati munkába több mint 3200-an csatlakoztak – tudta meg a szon.hu.

A megyében a nyár végéig 380 millió forintot kötöttek le erre a célra.

Nyíregyházán a diákmunka program keretében több mint 300 fiatalt dolgoztatnak az önkormányzat és intézményei – adta hírül a szon.hu.

B.A.

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online