Nyíregyháza vezető hírek

Szabolcs megye: az eddigi legnagyobb útfelújítás kezdődik

Szabolcs megye: az eddigi legnagyobb útfelújítás kezdődik

Korábban sosem látott mértékű felújítás veszi kezdetét Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében: az úthálózat 10 százaléka megújul, melyet a Magyar Közút kezel.

Engedélyezték Terület- és településfejlesztési Program (TOP) második ütemét Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Így megvalósulhat az eddigi legnagyobb mértékű beruházás a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatósága jóvoltából – írta meg a szon.hu.

Csapó László megyei igazgató elmondta, hogy eddig még nem volt ilyen felújítás és bízik abban is, hogy folytatódik a tendencia.

A TOP első üteme alatt 23,4 kilométernyi útszakaszra került új aszfaltréteg, s mindez 2.9 milliárd forintba került. A Nagyhalászt Tiszatelekkel összekötő út is elkészült, s éppen zajlik a Nyírbátortól az autópálya ófehértói lehajtójáig tartó útszakasz kivitelezési munkája is.


Az eddigi legnagyobb útfelújítás kezdődik Szabolcs megyében

Az eddigi legnagyobb útfelújítás kezdődik Szabolcs megyében

A TOP első ütemében sor kerül a Kisvárda és Anarcs, Ibrány és a Nagyhalász közötti burkolat megerősítésére, utóbbiakban körforgalmat is építenek. Az autóbuszöblöket átépítik. A Sonkádot Botpaláddal összekötő út is felújításra kerül, s cseppszigetet alakítanak ki. A kereszteződés, mely Nyírturáról a benzinkútnál csatlakozik az autópályára felvezető úthoz, veszélyesnek számít, ezért ott is körforgalom létesül – adta hírül a szon.hu.

A második ütem több pénzzel is járt. Ebből valósul meg az Újdombrád-Dombrád, a Döge-Szabolcsveresmart, a Szamosbecs-Szamostatárfalva és az Újkenéz-Aranyosapáti szakasz, a Fényeslitke és Döge közötti összekötő út, a Nyírbogdánytól Kéken át Demecserig tartó 12 kilométeres út.

Ura és Baktalórántháza belterületén is megerősítik az utat, Nyírturától Sényőn keresztül Napkorig, továbbá a Nyíregyházától Nyírszőlősig.

A TOP első ütemében összesen 23,5, a másodikban 45,9 kilométeres útszakaszt újítanak fel Szabolcs-Szatmár-Beregben – tudatta a szon.hu.

B.A.

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online