Nyíregyháza vezető hírek

Tartalékos központ alakult Nyíregyházán

Tartalékos központ alakult Nyíregyházán

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban alakítják ki az önkéntes területvédelmi tartalékos központot.

Ünnepélyes keretek között alakult meg októberben az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred – ekkor kötött szalagot a lobogóra Eleonóra Paterson, a névadó altábornagy lánya is.

Nyíregyházán most önkéntes területvédelmi tartalékos központ alakul. A nyíregyházi kötődésű honvédelmi miniszter, dr. Benkő Tibor elmondta: akik itt élnek, a magyar emberek biztonságát szolgálják, s akik tartalékos katonaként, munka és iskola mellett vállalták a feladatot, azoknak jár az elismerés és a köszönet. Magyarországon egyre többen tartják fontosnak a tevékenységet – szeretnék megvédeni a törékeny és sérülékeny békét. Az esküt tevő tartalékosok a haza iránti hűség és szeretet miatt vállalják önként a szolgálatot – adta hírül a szon.hu.


Májusban a Nyíregyházán megrendezett közgyűlésen született döntés arról, hogy az önkéntes területvédelmi tartalékos központot alakít ki a Honvédelmi Minisztérium Nyíregyházán, az egykori Benczúr-iskola területén. Ide települ a Magyar Honvédség 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezredének katonai csapategysége, valamint Szabolcs megye területvédelmi zászlóaljának a parancsnoksága – írta meg a szon.hu.

A központ sokrétű feladatkörrel bír majd: a katonai feladatok mellett toborzási és hadkiegészítési célokat, felkészítési és képzési teendőket lát majd el. Lehetőséget adnak majd a honvédelmi nevelésre, sőt sport- és kulturális programokat is szerveznek majd – tudatta a szon.hu.

Fotó: KM - szon.hu

B.A.

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online