Nyíregyháza vezető hírek

Temetőket fejlesztenek Nyíregyházán

Temetőket fejlesztenek Nyíregyházán

Sírkertrendezésekre kerül sor a nyár folyamán: megszépülnek a város temetői. Az Északiban a kerítést építik újjá, de nemcsak itt végeznek majd fejlesztéseket.

Megszépülnek a temetők a Szabolcs-Szatmár-Beregi megyeszékhelyen. A fejlesztések közül kiemelkedik, hogy újjáépítik az Északi temető Pazonyi út felőli kerítését.

Róka Zsolt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a kerítésszakasz csaknem 90 éves, ráfér a csere. Összesen 273 méter hosszú, újjáépítése 34 millió forintba kerül, ezt az összeget Nyíregyháza önkormányzata biztosítja. A kivitelezést egy helyi cég végzi – írta meg a szon.hu.

Nemcsak a kerítés újul meg azonban, a kerékpárút nyomvonalát is megváltoztatják a biztonságosabb közlekedés érdekében, s fekvőrendőröket is lefektetnek az útra.

Újjáépítik az Északi temető kerítését

Újjáépítik az Északi temető kerítését

Nem csupán ezt végzi azonban el az Északi temetőben. Az önkormányzat 7,6 millió forintból a vízvezeték-hálózatot is korszerűsíti, mivel az rendkívül idős már, bizonyos szakaszai legalább 120 éve épültek, s ezek a város utolsó ólombetétes vezetékei.

A felújítást fontos elvégezni, mielőtt problémák adódnának – tudatta a szon.hu.

A fákat a városi főkertész felméri, a kiöregedett példányokat kivágják és fiatalabbakkal pótolják.

Az Északi temetőben már elkezdődött a munka, amely ősszel várhatóan lezárul.

A külterületen is végeznek azonban fejlesztéseket. A kerítés cseréjére kerül sor Nagyszálláson, ahol 150 métert kell újra építeni. Sóstóhegyen és Oroson a ravatalozó szorul újításra. Oroson a haranglába felújítására is szüksége van – mondta el Róka Zsolt a szon.hu-nak.

Fotó: Racskó Tibor

B.A.

 

Jogpontok

Ász hírek

Dubai Hír

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online