Nyíregyháza vezető hírek

Több tízmilliárd forint áramolhat a magyar sportéletbe

Több tízmilliárd forint áramolhat a magyar sportéletbe
Jelentős többlettámogatásra számíthat a jövőben a sport.  Erről tartott sajtótájékoztatót  a nyíregyházi Fidesz irodában Seszták Miklós, a Fidesz országgyűlési képviselője és Lipők Sándor országgyűlési képviselő (Fidesz).

FideszSzeptember 15-ig pályázhatnak a sportklubok többlettámogatásra, amit azonban nem az állam, hanem vállalkozók biztosíthatnak majd társasági adójuk 70 százalékáig. A sporttörvény június végi módosításának köszönhetően ezentúl nem csak a profik, hanem az amatőr sportklubok és a diáksport egyesületek is pályázhatnak

pénz

többletforrásra, támogatási szerződések megkötése alapján.

Ezzel a lehetőséggel a sportklubok is jól járnak és a vállalkozóknak is jó lehetőség, mert a támogatás összegével csökkenthetik adóalapjukat. A sporttörvény módosításától a kormány azt várja, hogy több tízmilliárd forint áramoljon a magyar sportéletbe.

Elhangzott, hogy elfogadta az Országgyűlés a sporthuliganizmusról szóló törvénymódosítást is, amely először a stadionokban, majd a sportcsarnokokban hivatott megszüntetni a szurkolói vandalizmust és erőszakot.


Forrás:retrofm.hu

-kt-


További hírek:

Nyíregyháza Online

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online