Nyíregyháza vezető hírek

Új eszközökkel bővült a nyíregyházi ortopédiai osztály

Új eszközökkel bővült a nyíregyházi ortopédiai osztály

Modernizálódik a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház – az intézmény új műtőasztallal és lámpával egészült ki, melyekre már ráfért a csere.

A legmodernebb eszközöket használhatják mostantól a Jósa András Oktatókórház ortopédiai osztályán. Az intézmény 47 millió forint értékben kapott új műtőasztalt és lámpát, melyek beszerzését a vis maior keretből oldotta meg az Állami Egészségügyi Ellátó Központ – adta hírül a szon.hu.

A kórházban a ’90-es évek végén szereltek be legutóbb műtőasztalt és lámpát, elavultságuk miatt egyre kevésbé voltak megfelelőek szakmai szempontból és a páciensek biztonságát illetően.

Új műtőasztalt és műtőlámpát kapott a nyíregyházi Jósa András kórház

Új műtőasztalt és műtőlámpát kapott a nyíregyházi Jósa András kórház

Az új műtőasztal átengedi a röntgensugarat, így alkalmas arra, hogy speciális operációkat végezzenek rajta. A rendkívül erős lámpa erősebb fényt ad a napsütésnél.

Dr. Adorján Gusztáv, a kórház főigazgatója elmondta, hogy a német gyártmányú műtőasztal- és lámpa manapság a legmodernebbnek számít. Szükség is van rájuk, mivel évente 1400-1500 ortopédiai beavatkozást hajtanak végre a Jósa András kórházban, ezek több mint fele nagyízületi protézisműtét. Utóbbi operációkor sokkal egyszerűbbé válik a betegek mozgatása mostantól, mivel az új műtőasztal hátoldalát le lehet venni – írta meg a szon.hu.

Fotó: Racskó Tibor

B.A.

Jogpontok

Ász hírek

Dubai Hír

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online