Nyíregyháza vezető hírek

Új nővérszállót építenek Nyíregyházán

Új nővérszállót építenek Nyíregyházán

Végre van rá lehetőség: háromszintes, 118 férőhellyel rendelkező nővérszálló épülhet meg a Szabolcsi megyeszékhelyen egy új beruházásnak köszönhetően.

Új nővérszálló valósulhat meg a régi infektológia helyén Nyíregyházán. A Szabolcsi megyeszékhely is azon városok között van ugyanis, amelyek megkapták a lehetőséget nővérszálló építésére európai uniós forrásból.

Ennek keretében összesen 8,5 milliárd forintból épülnek új nővérszállók vagy újítják fel a régieket  közeljövőben az ország 13 megyéjében – adta hírül a szon.hu.


Nyíregyházán az épületet a Jósa András Oktatókórház területén belül húznák fel, a régi infektológia helyére, mely már olyan romos állapotban van, hogy célszerűbb lebontani. Az 1970-es években épült intézmény statikailag és egyéb szempontból is elavult már, nem érdemes felújítani – tudatta a szon.hu-val dr. Adorján Gusztáv főigazgató.

Az új nővérszálló várhatóan 625 négyzetméteren valósul meg minden szinten, ez összesen 2000 négyzetmétert jelent. A 118 férőhelyes épületben egy-, két- és háromágyas garzonokat, összkomfortos, jól felszerelt, új bútorokkal ellátott és barátságos kis lakásokat alakítanak majd ki.

Az épület látványtervei már megvannak, 2019-ben raknák le az alapkövet.

A nyíregyházi építkezésre a 8,5 milliárdos keretből 650 millió forintot szánnak – adta hírül a szon.hu.

B.A.

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online