Nyíregyháza vezető hírek

Vinnai Győző: bármelyik településen biztosítani lehet majd az ügysegéd működését

Vinnai Győző: bármelyik településen biztosítani lehet majd az ügysegéd működését
Vinnai Győző, a térségi kormányhivatal vezetője elmondta: Szabolcs megyében kijelölt tizenhárom járási székhelyen kívül 9 járási kirendeltségen van lehetőségük az ügyfeleknek államigazgatási ügyeik intézésére.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében már 35 településen van lehetőség az úgynevezett települési ügysegédek igénybevételére - írja az MTI. Az ügysegédek a kistelepüléseken élők ügyeinek intézésében nyújtanak segítséget. A települési ügysegédi hálózat kiépítése során az volt a cél, hogy a rendszer ne statikus, hanem változtatható legyen a jövőben.


A járási hivatalok


A járási hivatalok 2013. január 1-jén kezdték meg működésüket  országszerteVinnai Győző a rendszer bővítéséről elmondta: az önkormányzatok igénye, kérése esetén bármelyik településen biztosítani tudják az ügysegéd működését.


A járási hivatalok 2013. január 1-jén kezdték meg működésüket  a megyében is, ahogy országszerte. A legtöbben, csaknem 170 ezren a nyíregyházi járáshoz tartoznak, az érintettek közül 120 ezren a székhelytelepülésen, Nyíregyházán élnek.MTI/MCOnet

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online