Elhunyt Sitku Ernő, szabolcsi válogatott kosárlabdázó

Sitku Ernő nyíregyházi kosárlabdázó minden előzmény nélkül lett rosszul – a 48 esztendős sportoló szívinfarktusban halt meg.

Nyíregyháza sportja volt a mindene annak a válogatott kosárlabdázónak, aki május 22-én este hirtelen rosszul lett és szívrohamban meghalt – tudatta a szon.hu.

Sitku Ernő mindössze 48 éves volt. A Hübner Nyíregyháza BS hazai meccsein Sitku Ernő gyakran volt látható, amint a kispadon tanácsokat, utasításokat oszt.

A 149-szeres válogatott kosárlegenda páratlan életpályát tudhatott magáénak, noha viszonylag későn talált rá az életét meghatározó sportra. Kallósemjénben volt gyermek és 14 esztendősen ismerkedett meg a kosárlabdával – írta meg a szon.hu.

Sitku Ernő

Sitku Ernő

Mivel a Nyíregyházi Tanárképzőnél komoly teljesítményt nyújtott, rátalált a magyar kosárlabdasport legsikeresebb egyesülete, a Budapest Honvéd. Később Szolnokon és Debrecenben is játszott, de a budapestieknél és a Paksnál aratta legnagyobb sikereit – adta hírül a szon.hu.

 

Igen szép karrierjét annak is köszönhette, hogy rengeteget dolgozott, mindenkinél jobb akart lenni – mondta Zsoldos András, aki a Honvédnál és az Atomerőműnél egyaránt Sitku edzője volt.

2005-ben Sitku Ernő hazatért Nyíregyházára és sportvezetőként tevékenykedett tovább. Vezére lett az NYKK-nak, s magas szinten teljesített még 7 első osztályú szezont. Mindent megtett, hogy Nyíregyházán és Szabolcs megyében népszerűsítse a kosárlabdát, s hogy ez a sport Magyarország legjobbjai közé tartozzon – írta meg a szon.hu.

Fotó: Facebook

B.A.