Hidat terveznek Lónya és Tiszamogyorós közé

Új Tisza-híd készülhet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Lónya és Tiszamogyorós között. Az átkelőt a 4113-as számú útra tervezik.

Nagy szükség lenne Lónya és Tiszamogyorós között egy új hídra. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei átkelő már tervben van: kétszer egysávos, autók és gyalogosok által egyaránt használható híd kiszolgálná Lónyát, az egész megyét, a környék a Nyírség felé is nyitna, de Kárpátalja sem járna rosszul vele – írta meg a szon.hu.

A híd megvalósítását a 4113-as számú útra tervezik, acélból készül majd el.

A kompot Lónya és Tiszamogyorós között évente kell felújítani

A kompot Lónya és Tiszamogyorós között évente kell felújítani

Lónya polgármestere, Király Edit elmondta: a teleülések földterületeiből sok a Tisza másik partjára esik, a kompra mindig szükség van, az átkelés pedig függ a vízállásról és a napszaktól is. A korábbi pontonhíd jó volt, hiszen éjjel is lehetett rajta közlekedni.

Lónya 63 kilométerre fekszik Nyíregyházától, ám ha nincs a komp – amelyet évente fel kell újítani -, 98 kilométerre bővül a távolság.  

Az összeköttetésre tehát nagy szükség lenne, hogy minden évszakban, éjjel és nappal is lehessen használni, márcsak a mentők és a tűzoltók miatt is.

A híddal a 19 kilométerre fekvő Kisvárda is megközelíthetőbb lenne a lakosok számára, akik akár ott is dolgozhatnának a nagyobb foglalkoztatóknál, mint a MÁV vagy a MasterGood – írta meg a polgármester szavait a szon.hu.

Fotó: Vincze Péter

B.A.