Lázár János miniszter Nyírbogáton adott át új tornatermet

Azzal a céllal látogatott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy átadjon egy új létesítményt.

 

 

A kormány stratégiai szövetségesként tekint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére

 

 

 

Ez az új létesítmény pedig a nyírbogáti általános iskola tornaterme volt, amelyet egy országos program keretében mintegy 300 millió forintból, központi költségvetési forrás segítségével építették meg.  Lázár János az oktatási intézmény tanulóihoz és pedagógusaihoz szólva hangsúlyozta, a kabinet a következő időszakban kiemelt feladatának tekinti, hogy a magyar oktatás és nevelés alapvető kérdéseit áttekintse és meghatározza az oktatásügy következő 10-20 évét.

 

 

Lázár János minidszer Nyírbogáton adott át új tornatermet

 


A miniszter arról is beszélt: A kormány stratégiai szövetségesnek és kiemelt partnernek tekinti Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét! A következő néhány hónapban Szabolcs megyében - Nyíregyházán kívül - 70 milliárd forintot fog felosztani a kabinet a települések között, Nyírbogát ebből "joggal számíthat" legalább 1,5 milliárd, de inkább 1 milliárd 800 millió forintra. hangsúlyozta: a kormány a megyére és a megyében lakókra regionális központként tekint.  Az eseményen Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára is tiszteletét tette.


MTI/MCOnet

Fotó: Balázs Attila/MTI