Másik vezetést szeretnének a szakolyiak

A faluvezetés távozását követelik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen – A szakolyiak úgy érzik, polgármesterük és a képviselő-testület semmi veszi őket.

Egy hónap alatt másodszor szerveztek demonstrációt Szakolyban a falubeliek – azt szeretnék elérni, hogy a település vezetősége mondjon le. Régóta nincsenek megelégedve a vezetéssel, saját kezükbe vennék az irányítást.

Tizenegy éve Szűcs Gabriella vezeti Szakolyt, s a helyiek úgy vélik, tevékenysége alatt adósságot halmozott fel a falu és megindult a lecsúszás útján – írta meg a szon.hu.

Másodszor demonstrálnak a vezetőség ellen a szakolyiak

Másodszor demonstrálnak a vezetőség ellen a szakolyiak

2017 augusztus elején már tartottak demonstrációt, ahol a legfontosabb mondanivalóik elhangzottak, de az összegyűlt 70 most másodjára is azt hangoztatta, „hazudtak, becsaptak, félrevezettek” és azt követelték a polgármester és a képviselő-testület többsége kapcsán, hogy „mondjanak le!” – tudatta a szon.hu.

A Fidesz helyi szervezetének elnöke, Kerecsen József ezúttal is elmondta, szégyennek élik meg, hogy az országban egyedül Szakolyban folyik az önkormányzat ellen adósságrendezési eljárás és gyanúsítottként hallgatják ki a képviselőket.

A szon.hu információi szerint 350 milliós költségvetési hiánnyal küzd a falu, ahol már se orvos, se rendezvények, se sport, se beruházások nincsenek. A polgármester ellen 6 büntetőeljárás van folyamatban, a lakosságot –akik közül sokakat elbocsátottak munkahelyükről – 2010 óta megötszörözött kommunális adó és földadó is sújtja.

B.A.