Megkezdődött az albérletkeresés Nyíregyházán

A megfizethető árú lakásokat a központban gyorsan elviszik – miután kiderültek a ponthatárok, felgyorsult iramban keresnek albérletet a fiatalok. Nyíregyházán is ez a helyzet.

Nem könnyű a napjainkban igen drága kínálati piacon jó albérletet találni. Mióta kihirdették a ponthatárokat, a leendő egyetemisták, főiskolások új otthont keresnek az oktatási intézmény közelében, mégpedig gyorsan – írta meg a szon.hu.

Az iskola közelében levő lakások hamar elfogynak, van, aki több pénzért egyszobás lakásba költözik, mások osztoznak egy nagyobb lakás szobáin és költségein.

Nyíregyházán a leginkább felkapott városrész a Jósaváros, a Hímes, az Ószőlő, a Garibaldi, a Stadion és Vasvári Pál utcák környéke. Természetesen egy jó áron kínált albérlet másutt is vonzó. Tanyik Márti, a Harmónia Ingatlaniroda vezetője elmondta, az albérletek 1200 és 2200 Ft közötti négyzetméteráron kelnek el – adta hírül a szon.hu.

A lakástulajdonosok jellemzően nem emelnek árat, miután a ponthatárok kiderültek, ugyanis a bérleti díjak már eddig sem számítottak alacsonynak. A jó albérlőkért is megy a küzdelem, hiszen sok a megbízhatatlan lakó is, aki kárt tesz a lakásban – írta meg a szon.hu.

B.A.