Megújul a városi rendelőintézet Nyíregyházán

Már augusztusban új külsővel fogadhatja a pácienseket az intézmény – A nyíregyházi városi rendelőintézet uniós támogatással újul meg, nyár végére várhatóan készen is lesz.

Felújítják a szabolcsi megyeszékhelyen a városi rendelőintézetet. Az intézményt 177 millió forintból, európai uniós támogatással szépítik meg, s várhatóan augusztusban nyeri el végleges formáját.

A város egy projekt keretében jutott hozzá 125 millió forinthoz, mely a Nyíregyházi egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése nevet viseli. Ehhez az önkormányzat további 52,5 millió forintot biztosított – írta meg az MTI.

A Nyíregyházi Városi rendelő homlokzata már megszépült

A Nyíregyházi Városi rendelő homlokzata már megszépült

A Szent István utcai rendelőintézet közfinanszírozott és területi ellátási kötelezettséggel járó rendelőit újítják fel az összegből.
Kicserélik a belső nyílászárókat, a hidegburkolatot, kifestik a helyiségeket. Kialakítják a slaboratóriumi és tároló helyiségeket, lesznek személyzeti öltözők és akadálymentes illemhely, a villamossági rendszert felújítják és napelemeket is telepítenek majd – tudatta az MTI.

A munkálatok a háziorvosi-, fogorvosi és gyermekorvosi rendelőkre is vonatkoznak, de a külső részen is végeznek újításokat: több kerékpártárolóra és parkolóra lehet számítani.

Júniusban végzik az első ütemet, teljesen várhatóan augusztusban szépül meg a rendelőintézet, melynek homlokzata egyébként három esztendeje újult meg – adta hírül az MTI.

Fotó: nyiregyhaza.hu

B.A.