Rendkívüli különbség van a megye házárai között

Akár ötvenszeres árkülönbség is előfordulhat Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legolcsóbb és legborsosabb árú ingatlanjai között.

Vajon hol kerül a legkevesebbe, illetve a legtöbbe egy ingatlan Szabolcs megyében? Meglehetősen nagy különbségek vannak a legolcsóbb és a legdrágább házak között.

A leginkább igénybe vett hirdetési oldalak kínálata alapján elmondható, hogy az eltérés akár ötvenszeres is lehet – állapította meg a szon.hu.

Talán sokak számára nem újdonság, hogy a nagyvárosoktól, illetve megyeszékhelytől távolabb eső településeken igen alacsony áron megvehetőek az ingatlanok. Szabolcs megyében jelenleg Bátorligeten kínáltak lakható házat a legalacsonyabb négyzetméteráron (17 ezer forint). Ám hasonló hirdetéseket lehet olvasni, ha valaki Tiszadobon, Kemecsén, Nyírbéltelken szándékozik házat keresni. Ezek a házak egyébként jellemzően felújításra szorulnak – tudatta a szon.hu.


Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kisvárosaiban, községeiben az átlag négyzetméter ár 22-25 ezer forint, s a luxus ingatlanokat kihagyva 100 ezer fölé nem mennek az átlagárak.

Nyíregyháza központjában találjuk a leginkább drága ingatlanokat, illetve meglehetősen borsos az áruk a lakóparkokban, felkapott pontokon épült új ingatlanoknak is.

A legdrágábban Nyíregyháza belvárosában kínálnak egy 120 négyzetméteres ingatlant 92 millió forintért, ennek négyzetméter ára 770 ezer forint – írta meg a szon.hu.

A különbség tehát meglehetősen óriási a megye különböző pontjain.

B.A.