Szabolcs megye előrébb lépett az ingatlanpiacon

Igen intenzív az ingatlanforgalom Nyíregyházán – az előzetes becslések alapján a népszerű budapesti kerületeket is megelőzheti.

Élre törhet Nyíregyháza a megyeszékhelyek listáján, ahol a leginkább keresettek az ingatlanok. Akár a népszerű fővárosi kerületeket is maga mögé utasíthatja – írta meg a szon.hu az OTP Ingatlanpont közleménye alapján.

Nyíregyháza mellett 1 esztendő leforgása alatt több régió is előrébb lépett Kelet-Magyarországon. A szabolcsi megyeszékhelyen 16,3 százalékos drágulás volt megfigyelhető egy év alatt, de ez hazánk keleti részén nem számít kiemelkedőnek. 2019-ben a nyíregyházi házakat, lakásokat átlagosan 293 ezer forintos négyzetméter áron kínálták, ez pedig alacsonyabb, mint Egerben, de Szolnokhoz vagy Miskolchoz viszonyítva magasabb – tudatta a szon.hu.

Megélénkült az ingatlanpiac Szabolcs megyében

Megélénkült az ingatlanpiac Szabolcs megyében

A beszámoló szerint egyébként nem feltétlenül a belvárosi rész, hanem a nyíregyházi kertvárosi övezetek pörgették fel a helyi ingatlanpiacot. Azok mennek ide lakni, akik itt akarnak élni, nem pedig befektetés miatt vesznek ingatlant. A panellakások a kereslet 15-20 százaléka.

Kertes házakat egyre többen keresnek a koronavírus-járvány miatt, így a kertvárosi övezetek népszerűek – így Sóstóhegy, Sóstógyógyfürdő, Kertváros és Borbánya. Ezeken a területeken egy családi ház nagyjából 30 millió forint – írta meg a szon.hu.

Szabolcs megyében az OTP beszámolója szerint nagymértékben emeli az ingatlanforgalmat a falusi CSOK bevezetése, az ingatlanokat Kisvárdán és Nyírbátorban is sokan keresik. Az átlagos négyzetméter ár a megyében 2019-ben 244 ezer forint volt.

Van igény a családi házakra és a vidéki ingatlanokra is – Nyíregyházán kívül Napkor és Kótaj is népszerű, mivel közel vannak a városhoz, de alacsonyabb áron szerezhető meg a ház vagy lakás - adta hírül a szon.hu. 

B.A.