Szabolcsi lett az év mentőszervezete

A Felső-Tiszavidéki Búvár- és Mentő Egyesületet választották az év mentőszervezetévé. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civil szervezet 2007-ben alakult meg.

Az év mentőszervezetének választották a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civil mentőszervezetet. A 2007-ben alakult Felső-Tiszavidéki Búvár- és Mentő Egyesület az eltűnt személyek keresésére, vízi mentésre, földön és levegőben történő mentésre specializálódott – adta hírül a szon.hu.

A 2013-ban történt dunai árvíz során derült ki, hogy a hivatásos katasztrófavédelmi szervezettel nagyon fontos együttműködni. Azóta Felső-Tiszavidékiek nemcsak hazánkban, hanem a határon túl , szatmárnémeti partnerekkel is szakmai viszonyt alakítottak ki.

A Felső-Tiszavidéki Búvár- és Mentő Egyesület lett az Év mentőszervezete
A Felső-Tiszavidéki Búvár- és Mentő Egyesület lett az Év mentőszervezete

Szabó Csaba elnök idén a Felső-Tiszavidéki Búvár- és Mentő Egyesületnek adta az Év mentőszervezete elismerést 2017-ben végzett munkájáért – tudatta a szon.hu.

 

A díjat a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságán vehették át.

Szabó Csaba, a szervezet elnöke 1993 óta dolgozott tűzoltóként, Mátészalkán szerelt fel. A civil szervezet megalakítása elmondása szerint azért történt meg, mert a ’90-es években igen sok vízi baleset történt a Tiszán és a Szamoson, ezek megelőzésére fontosnak tartották egy ilyen csapat létrehozását – írta meg a szon.hu.

Fotó: Katasztrófavédelem

B.A.