Tarolt a viharos szél Szabolcs megyében

Nem kevés helyen okozott komoly károkat a tomboló szél április utolsó hétvégéjén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Ahogyan az ország több részén, úgy Szabolcs megyében is pusztított a viharos szél április utolsó hétvégéjén, mely több helyen okozott kárt és fennakadást. Zömében károsodott tetőszerkezetek és megsérült fák miatt hívták ki az emberek a tűzoltókat – tudatta a szon.hu.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részletesen kitért az esetekre. Baktalórántházán két méretes fűzfa nagyobb ágai hasadtak le a Köztársaság téren, s rádőltek egy ház kerítésére – ezt a helyzetet kellett menteni, szerencsére senki sem sérült meg.

Csegöld és Császló között kettéhasadt és a közút felé dőlt egy szintén nagyméretű fa, a forgalom veszélyeztetése miatt intézkedniük kellett a kisvárdai tűzoltóknak, ám itt sem esett kár senkiben.

Több tűzhöz is kihívták a lánglovagokat Szabolcs megyében

Több tűzhöz is kihívták a lánglovagokat Szabolcs megyében

Méretes fa ága hasadt le Nyíregyházán is a Honvéd utcában, veszélyeztetve a gyalogos- és közúti forgalmat. Császlóra, Csegöldre és Jánkmajtisra is kihívták a lánglovagokat, sérült fa miatt – adta hírül a szon.hu.

Porcsalmán a szél megbontotta egy szociális rendeltetésű épület tetejét – a tyukodi tűzoltók eltávolították a sérült palatáblákat és fóliát tettek a sérült tetőrészre.

Tízméteres antenna dőlt az utcafront felé egy 4 emeletes panelház tetején a fehérgyarmati Kossuth téren, ahol a gyalogos- és a járműforgalom veszélyeztetése miatt kellett intézkedniük a fehérgyarmati és kisvárdai lánglovagoknak.

Szabadtéri tüzek miatt is beavatkoztak azonban: Petneházán 200 négyzetméteren égett száraz fű, Kék és Demecser vasútállomásai között a töltés égett 200 méteren. Nyíregyházán lángra kapott a fanyesedék és a kitermelt nyárfatuskók a Gábor utca végén, a tüzet itt is sikerrel eloltották – írta meg a szon.hu a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beszámolója alapján.

B.A.