Amerika legszebb úti céljai

Amerika olyan világhírű nevezetességek hazája, mint a Szabadság-szobor, Hollywood, Las Vegas vagy a Fehér Ház. Látványosságai rendszeresen visszaköszönnek a legújabb filmekből, de természeti adottságai is megérnek egy misét. 

A Yellowstone Nemzeti Park vagy a Grand Canyon életre szóló élményeket kínál mindazoknak, akik felkeresik a tengerentúli országot. Sokan csak a lehetőségek hazájaként tekintenek rá, mások hosszú körutazást szeretnének tenni a kontinensen, felfedezve annak minden szegletét.

 

Bejárni területét már csak annak mérete miatt is igen sokáig tartana, de vannak olyan városai, melyeket mindenképpen érdemes útba ejteni egy amerikai körutazás alkalmával. A statravel.hu szakemberei azt javasolják az érdeklődőknek, hogy ha tehetik, legalább egy hónapot szánjanak rá Amerika felfedezésére.

 

A kihagyhatatlan New York

 

Megénekelték, számtalanszor megjelent a filmvásznon, és neves utcái, látnivalói a világ bármely pontján élők számára ismerősen csengenek. New York igazi pezsgő metropolisz, ahol a nagyvárosi életritmus hatalmas felhőkarcolókkal, műemlékekkel és persze a Central Parkkal várja az oda érkezőket. Ha egy helyen szeretnénk megtapasztalni mindazt, ami az országra jellemző, akkor New Yorkot mindenképpen érdemes felkeresni.

 

San Diego a csendes pihenésre vágyóknak

 

Míg New Yorkban egy pillanatra sem áll meg az élet, addig San Diego egészen másfajta kikapcsolódási lehetőséget kínál. Méretéből adódóan nem is hinnénk, hogy igazából kisvárosias hangulat fogadja a látogatókat. A végeláthatatlan tengerpart és a napsütés remek gasztronómiával társul, de a pezsgő éjszakai élet iránt érdeklődők is megtalálják számításukat. A családdal utazók számára kifejezetten jó választás lehet, hiszen az ország egyik legjobb állatkertje is itt található meg. A mexikói, az amerikai és a spanyol kultúrák keveredésének köszönhetően San Diego Amerika méltán híres és kedvelt városa.

 

Orlando a gyermekek fellegvára

 

A Disney World, a Sea World vagy a Universal Orlando a gyermekek számára kétségkívül vonzóvá teszik Orlando városát. Évente tízmilliók keresik fel területét, de a felnőttek is remek szórakozási lehetőségeket találnak itt. A szubtrópusi klíma és a vidámparkok világa mellett csodaszép parkok és természetvédelmi területek is megtalálhatóak Orlando környékén, mely Amerika egy egészen más arcát mutatja.

 

Las Vegas nem csak a szerencsejáték rajongóinak

 

Amerika gyakran éppen Las Vegas felkeresésének apropóján szerepel a keresett úti célok listáján. A kaszinók minden évben milliókat fogadnak, és a filmekből is jól ismert szállodák különleges élményeket kínálnak a vendégeknek. Las Vegas azonban nem csak emiatt kedvelt. A „bűn városában” olyan kulturális programok és előadások is szép számmal elérhetőek, melyek talán sehol másutt a világon. A show műsorok és a páratlan látványtechnikát felsorakoztató koncertek ugyan nem a legolcsóbb szórakozási lehetőségek, mégis teltházzal működik minden hasonló helyszín. Ha belekóstolnánk az éjszakai élet igazi pezsgésébe, akkor Amerika szerencsejáték fellegvára kihagyhatatlannak bizonyul.

 

Amerika turisztikai kínálatát nehéz lenne úgy felsorolni, hogy abból ne maradjon ki egyetlen felkeresésre érdemes hely sem. Washington D. C. az Egyesült Államok fővárosaként híres történelmi látnivalókkal várja a turistákat, de San Francisco is az ország legszebb városai között szerepel. A Golden Gate híd látványát talán csak az Egyesült Államok és Kanada határán fekvő Niagara-vízesés múlja felül. Kulturális értékek, sokszínűség, történelmi látnivalók és ember alkotta nevezetességek egyszerre vannak jelen a kontinensen.