Ingyenes jogi tanácsadás az Észak-Alföldi JOGpontokban

Az Észak-Alföldi régióban (Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) 26 településen, 31 JOGpont irodában vehető igénybe az ingyenes jogsegélyszolgálat, ahol gyakorlott ügyvédek személyre szabott tanácsadással, jogi felvilágosítással és iratmintákkal segítenek a lakosságnak jogi problémái megoldásában.

 A sajtóközlemény letöltéséhez kattintson IDE -->

Az anonim jogsegély-szolgáltatást nyújtó „Észak-Alföldi JOGpontok” projekt 2016. július 1-én vette kezdetét, melynek keretében a meghatározott ügyfélfogadási időpontokban gyakorlott jogászoktól kérhető díjmentes tanácsadás a munkajog, a cégjog, a TB- és adójog területén. A JOGpont irodákat felkeresőket felkészült szakemberek fogadják, akik ingyenesen biztosítanak számukra tájékoztatást, jogi tanácsadást és egyéb jogi szolgáltatásokat (kivéve jogi képviseletet).A személyes ügyfélfogadás előnye, hogy lehetőséget biztosít a problémák teljes megvitatására. Ez azért is fontos, mert a beszélgetések közben számos további kérdés merül fel, amely segíti a szakmai tanácsadás eredményességét. A szakmailag felkészült ügyvédek személyre szabott jogi segítséget nyújtanak a munkáltatók, a munkavállalók illetve a lakosság részére egyaránt.

Célszerű a lakóhelyhez legközelebb eső JOGpont irodát a konkrét kérdésekkel, illetve az ügyben keletkezett iratokkal felszerelkezve felkeresni. A JOGpont irodákban az ügyfelek fogadása érkezési sorrendben történik. Számítani kell arra, hogy amennyiben már vannak a jogásznál, vagy vannak korábban érkező ügyfelek, úgy várni kell az ügyintézésre.

A projektről, a személyes ügyfélfogadás időpontjairól és helyszíneiről bővebb információ a www.jogpontok.hu oldalon érhető el. Továbbá itt találnak bővebb információt a projekt keretében igénybe vehető telefonos, e-mailes és online jogsegély lehetőségeiről.

További információ kérhető:

Rettich Tamás projektmenedzser
GINOP-5.3.3-15-2015-00004 projekt
Főpályázó: Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ)
Cím: 1087 Budapest, Luther u. 4-6.
Tel.:(06-1) 354-3140, (06-30) 385-6048
E-mail: jogpontok@iposz.hu