Jogpontok az észak-alföldi régióban

Újabb 36 hónapig működnek tovább az ingyenes jogsegélyt nyújtó szolgáltatás, az észak-alföldi régióért az Ipartestületek Országos Szövetsége felel, összesen 26 településen 31 Jogpont irodát működtetnek.

Sajtóanyag letöltéséhez kattintson IDE-->

Hat fős konzorcium nyerte meg a Gazdasi és Innovációs Operatív Program keretében kiírt pályázatot, amely ingyenes jogi tanácsadást biztosít az ország hat régiójában. A szolgáltatás keretében a munkajog, a gazdasági és társasági jog, az adójog és a társadalombiztosítási jog területén adnak tanácsokat a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak. Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az IPOSZ 40 ipartestülete segíti a munkát és biztosít helyszínt. Németh László, az IPOSZ elnöke kiemelte, hogy a szogláltatás sikerét jelzi, hogy míg júniusban 199-en, augusztusban már 600-an vették igénybe a szolgáltatást.

 

 

Németh László, az IPOSZ elnökéne beszéde a Jogpont sajtótájékoztatóján

 

Németh László kiemelte, hogy Európában is példamutató szolgáltatásról van szó, amely ingyenes mivoltának köszönhetően segíti a kkv szektort, ezáltal fokozódik a munkavilágában a jogbiztonság. A projekt hat tagja, a Munkástanácsok Országos Szövetsége, a Magyar Iparszövetség, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség, az Ipartestületek Országos Szövetsége, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés állandóan egyeztetni fog, megosztják majd egymással tapasztalataikat , hogy a szolgáltatás folyamatosan igazodni tudjon a munkapiaci igényekhez. 

 

Az IPOSZ elnöke a szolgáltatás foglalta össze

 

A sajtójékoztatón beszédet mondott a konzorcium további öt tagja is, amiket megtekinthet ITT.

 

/T.D.