4D nőgyógyászati ultrahang - miért hasznos?

A négy dimenziós ultrahang nem csak a terhesség idején hasznos, hanem nógyógyászati célokat is szolgál. Ezek természetesen összefüggésben lehetnek egy volt, vagy leendő terhességgel.

Nőgyógyászai ultrahang vizsgálat során információt kapunk a méh és petefészkek helyzetéről, nagyságáról, szerkezetéről és ezek kóros elváltozásairól. Ultrahang vizsgálat során információt kapunk a kismedencei térfoglaló folyamatokról, ezek pontos lokalizációjáról. Kimutatható a méhizom daganat, mérhető a nagysága és megállapítható a pontos elhelyezkedése a méhfalban. Az ultrahang vizsgálattal választ kaphatunk különböző vérzészavarok okára, görcsös alhasi panaszok hátterére. 100 %-os biztonsággal ellenőrizhető a méhen belüli fogamzásgátló eszköz (IUD) megléte, helyzete a méh üregében.

 

\"4d

 

A négy dimenziós ultrahang nem csak a terhesség idején hasznos, hanem nógyógyászati célokat is szolgál

 
Azt is megtudhatja ilyen 4d ultrahang vizsgálattal, hogy van-e peteérése, de petesejt mérést is végeznek ezzel a módszerrel. A leggyakrabban előforduló elváltozások, amelyekre nőgyógyászati ultrahanggal fényt szoktak deríteni: a méhtest polypusa, Petefészek cysták vagy éppen a Myoma, amely a női szervezet leggyakoribb daganata. Hüvelyi ultrahang vizsgálat üres hólyag mellett történik, de a nőgyógyászati ultrahangoknál van 4D hasi vizsgálat is, amelyhez telt húgyhólyag szükséges. Ezért mindig konzultáljon ultrahang előtt orvosával!


mconet