A bokortanyák Nyíregyháza környékének páratlan értékei közé tartoznak

Az E-misszió Természet és Környezetvédelmi Egyesület és a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. közös feladatuknak tartják, hogy felhívják a figyelmet a bokortanyák értékeire és együttműködjenek azok  ökoturisztikai irányú megismertetésében.

A Nyíregyházi TDM iroda ajánlatában is szerepelnek a bokortanyák, hiszen a tapasztalatok szerint egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik az egyedi, autentikus természet közeli programok iránt.  Emellett az E-misszió Egyesület – átdolgozott, javított formában, bővített terjedelemben – újra megjelentette „Barátságos bokortanyák” című színes, ingyenes ismeretterjesztő kiadványát, valamint a „Fedezzük fel a bokortanyákat” című látványtérképet. Dr. Szigetvári Csaba, az E-misszió Egyesület elnöke szerint a bokortanyák Nyíregyháza környékének páratlan értékei közé tartoznak.

 

\"Nyíregyházi

A TDM és az E-misszió Egyedület is nagy hangsúlyt fektet a Bokortanyákra

 
Az ingyenes kiadványok – melyek megjelentetését a Földművelésügyi Minisztérium „Zöld Forrás” programja támogatta – átvehetők az E-misszió Egyesület Irodájában (Nyíregyháza, Malom u. 18/a) hétköznaponként 8:30 és 16:30 között, illetve az Egyesület „Zöldövezet” boltjában a Búza téri piaccsarnokban, keddtől szombatig 7:30-13:30 között és a Nyíregyházi Turisztikai Információs Központban hétköznaponként 9:00 és 17:00 között. A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.ügyvezetője, Furkóné Szabó Marianna elmondta: a turistáknak a bokortanyák bemutatását, aszfaltmentes lovaglást és sétakocsikázást kínálnak. Az érdeklődők bepillantást kapnak olyan építészeti, gasztronómiai, néprajzi és kulturális hagyományápolásba, amely az ország más vidékén nem látható.


-tk-