A Diósgyőr ellen nem sikerült a bravúr a Szparinak

A 29. fordulót rendezték az OTP Bank Ligában. A Szpari a Diósgyőr ellen lépett pályára, és 2-1-es vereséget szenvedett. A  30. fordulóban Péccel küzdenek meg a nyíregyháziak május 29-én, pénteken.

Nyíregyháza Spartacus - DVTK 1-2 (1-0)

Városi Stadion 3624 néző

Jv: Andó-Szabó Sándor (Becséri, Ifj. Varga)

Nyíregyháza: Ovszijenko - Szokol(Rezes 65.p), Kovacevic, Ivanovs, Bosnjak - Zofcák, Fodor, Arziani(Abdouraman 78.p) - Kostic, Pekár - Halenár(Seydi 86.p)

vezetőedző: Mátyus János

Diósgyőr: Antal - Nemes, Németh, Alves, Okuka, Ho-Jung, Egerszegi(Koman 62.p), Bognár, Gosztonyi, Bacsa(Takács 62.p), Grumic(Boros 88.p)

vezetőedző: Vitelki Zoltán

 

 

Nyíregyháza Spartacus FC - DVTK | 1-2 | OTP Bank Liga | 29. forduló | MLSZTV

 
Mindeközben nagy felháborodást váltott ki, hogy 2015. május 26-án ülésezett a Magyar Labdarúgó Szövetség licenceadó bizottsága, melynek során elutasításra került három, korábban hiánypótlásra kötelezett NB1-es labdarúgó klub másodfokú indulási kérelme. Ennek következtében a Nyíregyháza Spartacus nem kapott indulási jogot a 2015/16-os labdarúgó bajnokság küzdelmeire. A Városháza sajtóközleményt adott ki:

\" Értetlenül és megdöbbenve állunk az MLSZ fellebbviteli licencadó bizottságának döntése hallatán és várjuk a hivatalos indoklást. Egy olyan klubot lehetetlenítenek el hosszú évekre, amelyet a város és Révész Bálint tulajdonos szisztematikus munkával épített fel 2010-től, az akkor szinte kilátástalan helyzetből. Mára a klubnak nincs tartozása, az egyik legstabilabb és átláthatóan működő csapatok egyike lett Magyarországon, amely mögött több mint 400 utánpótláskorú gyerek sportolhat, ma még NB-I-es szinten. Ez a döntés a nyíregyházi labdarúgás és az utánpótlás-nevelés végét jelentheti. Meggyőződésünk, hogy a döntés nem szolgálja sem a több ezer szurkoló, sem a gyerekek, sem a magyar futball érdekeit.\" - áll Nyíregyháza MJV Önkormányzatának közleményében.

A klub vezetése megdöbbent, és méltánytalannak tartja a döntést. A Spartacus1928 Egyesület közleményét, felhívását is közreadjuk:\"Spartacus

\"A klub alkalmazottai, az elkötelezett szurkolók, Nyíregyháza város lakossága, a szélesebb értelemben vett labdarúgás iránt érdeklődő, mára igen szűk létszámra csökkent közvélemény értetlenül áll a döntés előtt.
Mind a döntés, mind a közlés módja jelzésértékű, egyenesen felháborító. Mindez egy olyan klub esetében, ahol az elmúlt tizenöt évben soha nem volt ilyen stabil a háttér, mint most, ahol a játékosok fizetési elmaradásokról hírből sem hallanak, ahol rendezett körülmények uralkodnak. Ahelyett, hogy az előrelépésről szóló információkat várná a közönség, ahelyett hogy a tervezett igazolásokról szólna a szurkolói diskurzus, a tervezett stadionrekonstrukcióról érkező híreket lesné az újságolvasó, ahelyett a klub sorsáért aggódók végső elkeseredésükben demonstrációt kell, hogy előkészítsenek.
Erre egyetlen esélyt az elsőosztályú szezon utolsó, reméljük nem hosszú ideig utolsó, mérkőzése előtti edzés szolgáltat időpontot. A szintén hasonló sorsra ítéltetett pécsi csapattal pénteken rendezendő találkozó előtti napon sorra kerülő gyakorlásra várjuk a döntést el nem fogadó, abba belenyugodni nem kívánó szurkolókat, a klub sorsáért aggódókat.
2015.05.28. MA Nyíregyháza, Városi Stadion 17:30
Zászlót, sálat hozzon mindenki, mutassuk meg hogy ez NYÍREGYHÁZA!\"
Köszönettel:
Spartacus 1928 Egyesület\"

 

-kt-