A Fidesz képviselői reagáltak az MSZP Nyíregyházán elhangzott állításaira

A Fidesz nevében Dr. Kovács Ferenc és Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselők reagáltak közleményben az MSZP pénteken Nyíregyházán tartott sajtótéjékoztatóján elhengzottakra.
"A baloldal tartozik válasszal nyugdíjügyben. A  Gyurcsány-Bajnai-szövetség  magyarázattal tartozik, hogy 2010 előtt  hová tűntek  a  magyar  emberek  nyugdíj-megtakarításai,  hová  tűnt  az  állami nyugdíjvagyon,  miért  ürült ki a nyugdíjkassza, miért csak hitelből tudták már  fizetni  a  nyugdíjakat,  és  vajon  ők  hová írták  jóvá  az emberek nyugdíj-megtakarításait. A baloldal külföldi kézben lévő nyugdíjpénztárakba játszotta   át   a  magyarok  nyugdíj-megtakarításait  és  hagyta,  hogy  a külföldiek  eltőzsdézzék,  elherdálják  azt. Ezzel szemben a Fidesz-kormány visszaszerezte   a   magyar   emberek  pénzét,  amelyet  a  nyugdíjrendszer stabilizálására  és a nemzeti vagyon növelésére fordít.

mszp logó


A baloldal már csak hitelből  tudta  kifizetni  a nyugdíjakat, a Fidesz azonban fenntartható és működőképes  nyugdíjrendszert  alakított  ki.  Ahogy az  ismert,  az  idén jóváírásra  kerülnek az állami nyugdíjrendszerben elinduló egyéni számlákon a  magán-nyugdíjpénztári befizetések.  A Fidesz-kormány a mostani és leendő nyugdíjasok  mellett  áll: a nyugdíjakat törvény védi, melyeknek összegét a válság ellenére  is  növelni  tudtuk.  Idén  is  közel  3 millió ember kap magasabb  nyugdíjat,  mint  korábban.  Felszóltjuk a baloldalt, hogy hagyja abba a felesleges hisztériakeltést, és helyette számoljon el inkább azzal a több   százmilliárdos   kárral   is,   amit   2002   és   2010   között a nyugdíjrendszerben okozott!" - áll a közleményben, mely az alábbiakra reagál:

Dr. Veres János, az MSZP megyei elnöke a magánnyugdíjpénzek államosításával kapcsolatban tartott tájékoztatót Nyíregyházán, ahol elmondta: a Parlament elfogadta azt a törvényt, mely szerint elindulnak az egyéni számlák az állami nyugdíjrendszerben. "Sokan csak legyintenek, hogy az ellenzéki reakcióval kell foglalkozni, de egyszerűen nem lehet túl lépni mindazon, ami hárommillió ember nyugdíj-megtakarításával történt." Halmi József, az MSZP megyei alelnöke hozzátette: „Nem ezt ígérte a Fidesz három éve. Elvette az emberek megtakarítását, akik félnek, hiszen diktatúrában élnek. Kérjük, követeljük, hogy teljesítsék a választási ígéreteiket, és ne okozzanak több kárt az országnak!


-csa-