A Kolozsvári Magyar Napokon önálló sátorral mutatkoztak be Nyíregyháza értékei

A „Nyíregyháza élményt” több attrakció és az ínyencségek, hungarikumok kóstoltatása tette különlegessé Kolozsvárott - tájékoztatott Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

6. Kolozsvári Magyar Napok

 

 

Az idén hatodik alkalommal megrendezésre kerülő nyolcnapos rendezvény, a Kolozsvári Magyar Napok a változatosságra és a sokszínűségre koncentrált.  A rendezvény egyik fontos célkitűzése a közösségépítés. Alkalmat, helyet ad arra, hogy a kolozsvári magyar közösség és a városból elszármazott tízezrek legalább egyszer egy évben találkozhassanak. Nyíregyháza első alkalommal mutatkozott be önálló sátorban 2015. augusztus 20-23. között az erdélyi közönségnek. A város megjelenését a magyar kormány, a Szabolcs Néptáncegyüttes fellépését pedig a Földművelésügyi Minisztérium Hungarikum Bizottság (NAKVI) támogatta.

 

\"Nyíregyháza,

 

Nyíregyháza értékei Kolozsvárott is bemutatkoztak

 A Nyíregyházi TDM és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. munkatársai a kilátogató vendégek részére Nyíregyháza látnivalóiról és szálláslehetőségeiről nyújtottak felvilágosítást, ezen kívül számos érdekes program is várta az érdeklődőket. A nyíregyházi standot megtisztelte látogatásával dr. Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter és Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármester asszonya is, akiket a rendezvényre kilátogató Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere fogadott.

 

-csa-