A Krúdy Napok keretében rendezik meg a Nyitott Városháza programot

Október 17-én ismét megnyílnak a Városháza kapui az érdeklődő nagyközönség előtt. Idén a Krúdy Napok rendezvénysorozat keretében zajlik a „Nyitott Városháza” program, melynek célja, hogy a városlakók ingyenes tárlatvezetéssel megismerjék a Városházát.


Sokaknak vonzó lehet, hogy a látogatók a díszteremben beülhetnek a képviselők székeibe és próbaszavazáson vehetnek részt, vagy beléphetnek a polgármester hivatali helyiségébe, ahol akár helyet is foglalhatnak a polgármesteri székben. Akik jelentkeztek a „Nyitott Városháza” programra, nem mindennapi élménnyel gazdagodhatnak, hiszen csak ezen a szombaton tekinthető meg a Városházán az idén megtalált porcsalmai éremkincs.Még egy kuriózummal készülnek a szerezők, hiszen a „Régi városházi élet” című tárlaton a Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltárának és a Jósa András Múzeumnak köszönhetően szintén csak ezen a napon olyan dokumentumokat és tárgyakat tekinthetnek meg a Városháza Bencs teremében, amelyeket csak ritkán láthat a nagyközönség. Ilyen pl. a városháza alaprajza, az örökváltság oklevelei, vagy az egykori hivatali életet dokumentáló pecsétek és hozzájuk tartozó privilégium levelek.

 

\"Dr.

 

Dr. Kovács Ferenc polgármester is tárlatvezető lesz a Nyitott Városháza program során

 
Dr. Kovács Ferenc polgármester, Jászai Menyhért és Dr. Ulrich Attila alpolgármesterek, valamint Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző személyesen kalauzolja az érdeklődőket az alábbi időpontokban: 10:00, 11:30, 13:00, 14:30

A tárlatvezetéseken előzetes regisztráció alapján lehet részt venni. Jelentkezni a regisztracio@nyiregyhaza.hu e-mail címen, vagy munkaidőben a 42/524-507 telefonszámon lehet.

Helyszíni regisztráció a Városháza főbejáratánál október 17-én (szombaton) 9 órától lehetséges.


-kt-