A legmodernebb technológiákkal ismerkedhetnek a nyíregyházi hallgatók

Előnyt kovácsolhatnak a Nyíregyházi Egyetem diákjai a duális képzéssel: az intézmény megállapodást írt alá az autóalkatrész-gyártó, modern technológiákat használó Kirchhoff Automative cégcsoporttal.

Együttműködési megállapodást kötött 2022 végén a Nyíregyházi Egyetem az autóalkatrész-gyártásban kiemelkedő szerepet betöltő Kirchhoff Automotive cégcsoporttal.
A duális képzés nem véletlenül népszerű az egyetemen, hiszen versenyképes tudást és gyakorlatot biztosít az intézményből kikerülő diákoknak. A duális képzésben résztvevő céggel kötött munkaszerződés pedig beindíthatja a tanuló karrierjét – írta meg a szon.hu.
 
A felsőoktatási intézmények emiatt kötnek partnerséget gazdasági szervezetekkel, vezető nagyvállalatokkal.
 
Ebben a tekintetben élen jár a Nyíregyházi Egyetem. 2022 végén újabb nemzetközi szinten elismert cégcsoporttal kötöttek együttműködési megállapodást a Kirchhoff Automotive személyében. A német gyökerű vállalat Esztergomban üzemel, a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítójának leányvállalata.
 
A legmodernebb technológiákkal ismerkedhetnek a nyíregyházi hallgatók (Fotó: kirchhoff-automotive.com)
A legmodernebb technológiákkal ismerkedhetnek a nyíregyházi hallgatók (Fotó: kirchhoff-automotive.com) 
 
Nyíregyháza és Iserlohn testvérvárosi kapcsolatot ápol egymással, utóbbi hosszú ideje a fémfeldolgozás fellegvárának számít, s innen indult a Kirchhoff család vállalkozása.
 
A gépészethez és fémfeldogozáshoz kapcsolódó képzésekben a legmodernebb technológiákat használják, vagyis a műszaki területen tanuló diákok a legkorszerűbb ismereteket sajátíthatják el.
 
A Kirchhoff Automotive német autókba készít alkatrészeket. Számos egyedülálló és innovatív technológiát alkalmaz, így például robotvezérelt pont- és ívhegesztést, 3D lézervágást, s Magyarországon elsőként fejlesztették ki a melegprés (hotforming) technológiát - ezekkel piacvezetővé is váltak.
 
Az együttműködés új lendületet hozhat a duális és kooperatív képzésben – írta a szon.hu.
 
Fotó: kirchhoff-automotive.com
 
B.A.