A sikeres költöztetés titkos receptje

A költözés egy kellemetlen tapasztalás, amin majdnem minden ember átesik életében – akár többször is. Összeírtunk néhány szempontot, amit betartva egyszerűsödik a megfelelő költöztető cég kiválasztása.

Megvan a hőn áhított új otthonunk, már csak át kell hurcolkodni. Amilyen egyszerűnek tűnik, ez sajnos sokszor annyira bonyolult. Ha túlesünk a selejtezés körüli vitákon, hogy ki melyik helyiség összepakolásáért felelős és még mindig szóba állunk egymással, akkor jön a nagy kérdés, hogy melyik céget bízzuk meg a költöztetéssel?

A költözködés elég sok macerával jár, sok a hibalehetőség, ezért a legjobb profi költöztetéssel foglalkozó céget megbízni, hogy az új életünket tényleg jó szájízzel tudjuk kezdeni. Miket tud nyújtani egy profi lakossági költöztető cég?

Személyre szabott árkalkuláció

A költöztető cégek többféle tarifa kalkulációt alkalmaznak. Egyes cégek fix tarifával dolgoznak például Budapest területén belül, vagy adott kerületek közt. A legtöbb cég azonban félórás alapú óradíjban számol el. 

Az óradíj mellett legtöbbször kilométer díjat számolnak fel, akár Budapest területén belül is. Érdemes megnézni, hogy egy alacsonyabban meghirdetett óradíj mellé milyen egyéb díjak kerülnek kiszámlázásra.

Vidékre, vagy külföldre történő költözés esetében általában fuvarozási díjat számolnak, ami nem egyezik az óradíj mellé kalkulált kilométer tarifával.

Kevesen tudják, hogy a legtöbb költöztető cég emelet díjat is felszámol a költöztetés tarifákban

Plusz díjak

Vannak olyan plusz díjak, amikre legtöbbször nem számolunk, de sok cég külön számolja fel. Ilyen lehet az emelet díj, vagy a nehéz tárgyak mozgatásánál, például a zongora, vagy nagy méretű bútorszállításnál felmerülő plusz költség.

Hány ember jön?

A gyorsaságot nagyban befolyásolja, hogy hány ember jön, mert nem mindegy, hogy a rakodást hány ember végzi. A három ember praktikusan annyit jelent, hogy kettő rakodik, a harmadik az autóra vigyáz, vagy intézkedik. 

Csomagolást vállalnak-e?

Vannak cégek, amik dobozt biztosítanak a költöztetésnél, vagy akár még a csomagolást is elvállalják. Ezeket előre egyeztetni kell, mert sok fejfájást tud megspórolni, ha szakszerűen elcsomagolt, biztonságos dobozokban történik a szállítás.

Referencia

Az utolsó és legfontosabb viszont a referencia. Nem elég csak a cég honlapján található vásárlói idézetekre hagyatkozni, hanem érdemes leinformálni a céget közösségi oldalakon, vagy akár a Google vélemények között.