A Városházára látogattak a nyíregyházi cserediákok

A napokban a jelenleg Nyíregyházán lévő és az AFS keretében itt tanuló olasz, thai, belga és indonéz cserediákok látogattak el a Polgármesteri Hivatalba.

Az AFS 1947-ben elsőként kezdett diákcserékkel foglalkozni. Ma a világ legrégebbi és legnagyobb diákcsere szervezete; programjai keretében több mint 80 ország 13000 diákja utazik évente. Magyarország 1990-ben csatlakozott a világszervezethez. Azóta több, mint 1800 magyar diák töltött egy évet külföldön.  A programok fő célja, hogy a diákok egy tanév alatt megismerjék a különböző nemzeteket, kultúrákat és aktívan fejlesszék nyelvtudásukat. Az AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány elkötelezett abban, hogy programokat nyújtson középiskolás diákoknak a nyelvtanulás elmélyítéséhez, lehetőséget biztosítson cserediákok fogadására, patronálására, önkéntesség gyakorlására, valamint interkulturális tanulás témakörben, ingyenes, interaktív prezentációkat szervezzen a középiskolákban.

 

\"A

 


A külföldi cserediákokokat Jászai Menyhért, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere fogadta a Városházán

 

 A 10 cserediákot Jászai Menyhért, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere fogadta a Városházán. A városvezető úgy gondolja, ezzel a projekttel nyertek a gyermekek, nyertek a szülők, és nyertek a pedagógusok is, akik tapasztalataival Nyíregyháza is gazdagabb lett. A vendég diákok itt tartózkodásuk alatt többek között megismerkedtek Nyíregyháza múltjával és jelenével, betekinthettek a városban élők mindennapjaiba, majd közös táncházzal zárták a projektet és a magyarországi programot - írja a nyiregyhaza.hu.


-csa-