A világ 5 legjobb befektetés-ösztönzési célpontja listáján van Nyíregyháza

Egyre nagyobb a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei székhely sikere a beruházások terén. Nyíregyháza felkerült a világ öt legjobb befektetés-ösztönzési célpontjának listájára.

Feltörekvő városok kategóriában a világ 5 legjobb befektetés-ösztönzési célpontjának listájára került fel a szabolcsi megyeszékhely a Financial Times FDI Intelligence divízójának globális felmérésén. Az adatok a 2021/22-es évre vonatkoznak – írta meg az MTI.
 
A Financial Times minden esztendőben elemzi és rangsorolja azokat a városokat, amelyek a befektetéseket tekintve a legvonzóbbak a különféle kategóriákban. A lap tőkeáramlásokkal és beruházásokkal foglalkozó részlegének felsorolásába először került be Nyíregyháza a Felemelkedő Városok (Rising Cities) kategóriában, ahol a 3. helyet kapta – tudatta az MTI.
 
Feltörekvő városok kategóriában a világ öt legjobb befektetés-ösztönzési célpontja közé került Nyíregyháza
Feltörekvő városok kategóriában a világ öt legjobb befektetés-ösztönzési célpontja közé került Nyíregyháza
 
A kategóriák összeállításakor a Financial Times analizálja a gazdaságfejlesztést, azt, hogy milyen befektetés-ösztönző intézkedéseket hoznak, milyen szervek segítik ezt egy adott városban, de utánanéznek az elmúlt esztendőkben végrehajtott, a gazdaság fejlesztését célzó beruházásoknak is – írta meg az MTI.
 
Dr. Kovács Ferenc polgármester rendkívül örül a helyezésnek. Mint mondta, ez megerősíti, hogy a szabolcsi megyeszékhely az új befektetések számára több tekintetben is optimális.
 
Kezdetektől a színvonalas, munkahelyteremtő beruházások vonzása és ösztönzése volt a cél számukra, s erre folyamatosan készültek az elmúlt 10 évben – hangsúlyozta a városatya, hozzátéve, hogy egyik fő céljuk a nyíregyházi diákoknak se kelljen boldogulásuk miatt elhagyniuk a várost – adta hírül az MTI.
 
Fotó: Instagram/nyiregyiek
 
B.A.