Átadták a Jósa András Tömbkórház Projekt című nagyprojektet

Végéhez ért 2015 decemberében az évek óta zajló tömbkórház beruházás, amely  uniós és állami támogatásból, mintegy 16,1 milliárd forintból valósult meg.

A záróünnepségen Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója történelmi pillanatnak nevezte a projekt sikeres lezárulását, amely évtizedekre meghatározza a kórház fejlődési irányát. 27 ezer négyzetméteren, mintegy 1600 darab orvosi gép-műszer beüzemelésével felépülő Tömbkórházban Onkológiai, Gyermekgyógyászati, illetve Szív- és Érrendszeri tömböket, valamint egy új Sürgősségi Betegellátó Centrumot alakítottak ki.

 

\"Jósa

 

Lezárult a  Jósa András Tömbkórház Projekt című nagyprojekt Nyíregyházán

 
Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán, egészségügyért felelős államtitkár beszédében a projekt indulásának körülményeire visszaemlékezve elmondta, tudja, milyen hatalmas és tiszteletre méltó munka eredménye a siker. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere \"a megye legszebb karácsonyi ajándékának\" nevezte a Tömbkórházat, amely a megye lakasságának életére is döntően kihat a következő évtizedekben.  A jövő kórházát létrehozó projekt sikeresen záruló fejlesztéseinek eredményeképpen olyan egyedülálló egészségügyi komplexum jött létre Nyíregyházán, amely Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is biztosítja a legkorszerűbb és legmagasabb színvonalú ellátás szakmai, infrastrukturális és technológiai feltételeit.


-csa-

Forrás:szszbmk.hu