Átadták a megújult Parkfürdőt, holnap nyit a strand!

„A XXI. századi fürdőkultúra megteremtése a nyíregyháza-sóstói hagyomány alapjain – a Parkfürdő rekonstrukciója és bővítése” című projekt átadó ünnepségére került sor Nyíregyháza- Sóstógyógyfűrdőn, a megújult Parkfürdőben 2011 június 10-én, egy nappal a  nyitás előtt.

Dr. Podlovics Roland a Sóstógyógyfürdők Zrt. vezérigazgatójának köszöntőjében köszönetét fejezte ki az összehangolt munkáért, valamint a város támogatásáért.A fejlesztések során megújult a termálvizes medence, az 50 m-es úszómedence átépítésre került, melynek a sportolók külön örülnek. Az olasz medencét és a csúszdát is felújították, valamint egy termálkút fúrására is sor került, és a sétányok is megújultak.

Dr. Podlovics Roland

Dr. Podlovics Roland a Sóstógyógyfürdők Zrt. vezérigazgatójának köszöntőjében köszönetét fejezte ki az összehangolt munkáért, amelynek során létrejöhetett ez az 1,2 milliárdos fejlesztés


Ez után Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármesterének beszéde követezett, melyben elhangzott: a Parkfürdő a ’70-es években élte fénykorát, de ilyen mértékű fejlesztésekre eddig még nem került sor.  "- Szeretnénk visszacsalogatni a környező fürdőkbe elpártolt embereket a Parkfürdőbe, ezt a jegyárpolitika is segíti"- nyilatkozta a polgármester.

Dr. Kovács Ferenc

Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármesterének beszédében a Parkfürdő múltjáról is beszélt


Sóstó további fejlesztése továbbra is nepirenden van, a tervek között szerepel többek között egy háromszintes parkoló ház kiépítése is. Erről a polgármester elmondta: "- Ez egy 2 milliárdos vissza nem térítendő támogatással valósulna meg a 3,1 milliárdos komplex fejlesztés. Ha a részletes megvalósíthatóségi tanulmányt elfogadja a kormány, csak akkor kerülhet sor a támogatási szerződés megkötésére. "

Kozma Péter, a Regionális Fejlesztési Tanács tagja, a Fidesz országgyűlési képviselője

Kozma Péter, a Regionális Fejlesztési Tanács tagja, a Fidesz országgyűlési képviselője is beszédet mondott


Kozma Péter, a Regionális Fejlesztési Tanács tagja, a Fidesz országgyűlési képviselője  a megnyitón elmondta, jelenleg 2 milliárd forit áll rendelkezésre turisztikai fejlesztésekre, hiszen az egységes, szép, harmonikus sóstói összképért még sokat kell tenni.

Dr. Kovács Ferenc

Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza  polgármestere és Dr. Podlovics Roland vezérigazgató az ünnepélyes szalagátvágáskor


Ez után következett az ünnepélyes szalagátvágás, majd Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza  polgármesterének pohárköszöntője, melyet követően egy ajándékot, egy fürdőnadrágot is átadott Dr. Podlovics Roland vezérigazgató számára, hogy a holnapi nyitáskor elsőként csobbanhasson egyet a megújult medencékben.

Dr. Podlovics Roland vezérigazgató

Az Aqua Sport Egyesület bemutató vizilabda edzésére is sor került a versenyuszodában


Az Állófogadást követően pedig  projekbejárás következett Dr. Podlovics Roland vezérigazgatóval és Bence Antal elnök-vezérigazgatóval (Ke-Víz 21 Zrt.). Ezen az is kiderült, hogy a termálmedenve pálmafáit Olaszországból hozták, a hatalmas sziklákat Bodrogkereszttúrról, a darukat, amikkel a helyükre emelték őket pedig Kolozsvárról. Az esemény végén az Aqua Sport Egyesület bemutató vizilabda edzésére is sor került a versenyuszodában.
MCOnet-Kovács Tünde


További hírek:

Nyíregyháza Online