Átadták az Atlétikai Centrumot Nyíregyházán

Ünnepélyes keretek között megtörtént a nyíregyházi atlétikai centrum hivatalos átadása. Hazánk legnagyobb vidéki atlétikai komplexuma jött létre ezzel.

Elkészült és immár birtokba is vehető Nyíregyházán az atlétikai centrum. Február 22-én hivatalosan is átadták a komplexumot, ünnepélyes keretek között.
 
A modern sportlétesítmény a néhai NYVSC pálya helyén épült fel, 12 ezer négyzetméteren. A centrumot a Modern Városok Programon keresztül, állami támogatással hozták létre, csaknem 8 milliárd forintból. Építéséről még 2015-ben született döntés, de hosszú folyamat volt, mire valóban megvalósulhatott – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
Ünnepélyesen is átadták az atlétikai centrumot Nyíregyházán
Ünnepélyesen is átadták az atlétikai centrumot Nyíregyházán
 
A Magyarországon legnagyobbnak számító vidéki atlétikai centrumhoz külső szabadtéri pályákat, lelátót, valamint egy közel 50 férőhelyes szállót is kialakítottak.
 
Bár Nyíregyháza korábban az atlétika egyik vidéki fellegvárának számított, az új centrummal most ismét az atlétikai utánpótlás-nevelés és a sportturizmus egyik központjává válhat.
 
A február 26-i hétvégén immár itt rendezik meg a fedettpályás országos atlétikai bajnokságot – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
Fotó: Nytv
 
B.A.