Augusztus 20-i ünnepségek a belvárosban és Sóstón

Nyíregyházán több helyszín közül is választhat, aki államalapító Szent István királyunk előtt szeretne tisztelegni 2016.augusztus 20-án.

Augusztus 20, Nyíregyháza

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatána augusztus 20-i programja

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 2016-ban is megrendezi Államalapító Szent István tiszteletére városi ünnepségét, amely Dr. Kovács Ferenc polgármester ünnepi köszöntőjével kezdődik 18 órakor, majd a hagyományoknak megfelelően megszentelik az új kenyeret. Ezt követően kitüntetések átadására kerül sor, majd a helyi néptánc együttesek bemuitatójában gyönyörködhetnek a Kossuth térrel látogatók. A Szózat elhangzása után a könnyedebb szórakozásé lesz a főszerep, a Folkfusion Band koncertje után 22 órakor tüzijáték koronázza meg az estét, aminek a levezetése egy utcabál lesz a Tram-Bulin zenekarral.

 

Augusztus 20, Nyíregyháza, Sóstói Múzeumfalu

A Sóstói skanzenben is programokat szerveznek augusztus 20-án
Ha valaki inkább napközben ünnepelne, azokat már reggel 10 órától várják a Sóstói Múzeumfaluban. 11 órától az Ákom-BÁkom BÁBcsoport egy klasszikus mesével szórakoztatja a legkisebbeket. 12 órától működésbe hozzáka faluközpont nyugati végében álló matolcsi szárazmalmot.13 órától a Pálinkaházba várják a kedves látogatókat, ahol „Első pohár a barátságé…” címmel számos érdekességet elárulunk a pálinka és a pálinkafőzés történetéből.15 órától Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke tart előadást „A magyarok kenyere” címmel. A látogatók között a Kamara munkatársai 600 db kiscipót fognak kiosztani, melyet a  Magyarok Kenyere program keretében összegyűjtött búzából az Apagyi Sütőüzem Kft. dolgozói készítenek el.


-csa-