Az alpolgármester fogadta a nemzetközi delegációt

December 5-én Jászai Menyhért, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere fogadta Nyíregyházán a Comenius Programban részt vevő delegációt a Városházán.

Jászai Menyhért,


A Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye uniós pályázat keretében Comenius nemzetközi iskolai együttműködésben vesz részt. 2011. 12. 05-09. (hétfő-péntek) között a partnerintézmények képviselői - angol, német, portugál, lengyel, szlovák és török pedagógusok és gyerekek az intézményben vendégeskednek. Ez idő alatt számtalan érdekes programban vesznek részt.

2011. 12. 05-én délután a Polgármesteri Hivatalban az Jászai Menyhért alpolgármester köszöntötte a Nyíregyházára meglátogató küldöttséget.

A programról:

Comenius program


A Comenius program az általános és középfokú oktatás terén nyújt támogatást. Névadója, a 17. században élt cseh filozófus a környező világra nyitott, tág horizontokat kínáló iskolai oktatást szorgalmazott. A Comenius program e gondolat jegyében a partnerségi kapcsolatok kiépítéséhez és a tapasztalatcsere megkönnyítéséhez (például testvériskolák elektronikus kapcsolattartásához) nyújt segítséget.

A Comenius az egész életen át tartó tanulás programjának (2007–2013) részeként az alábbi három prioritás köré épül: iskolák közötti partnerségek, többoldalú projektek és hálózatok. A Comenius a tanárok, köztük főként a nyelvtanárok külföldi munkavállalását támogatja.

-kt-


További hírek:

Nyíregyháza Online