Csaknem 17 millióhoz juthatnak civilek Nyíregyházán

Civil szervezetek juthatnak csaknem 17 millió forinthoz programok, rendezvények szervezésére és lebonyolítására.

A Nyíregyházi Önkormányzat civil szervezetek számára hirdetett pályázatot különböző kategóriákban, melyre 17 millió forintot különített el. A pályázatokat 2022.március 25-ig lehet beadni, azonban a vállalt és támogatott programokat év végéig meg kell valósítani.
 
Közel 17 millióhoz juthatnak civil szervezetek
 
A Városfejlesztési és Környezetvédelmi Alapra olyan civil szervezetek jelentkezését várják, akik a település szépítésének, valamint környezeti állapotának jobbá tételére vállalkoznak. A keretösszeg a pályázatra 1,85 millió forint. A feladatokat december 31-ig teljesíteni kell.
 
A Civil Alapból olyan szervezetek igényelhetnek pénzt, akik szakmai programokkal, programsorozatokkal, rendezvényekkel kapcsolatos kiadásaik és működési költségeik fedezésére, valamint alkotások és kiadványok megjelentetésére vállalkoznak. A keretösszeg 7,5 millió forint.
 
A Közbiztonsági Alap célja, hogy a városban élők biztonságérzetét, a személy-és vagyonbiztonságot fokozzák. A jelentkező civil szervezetek részére 2,5 millió forint áll rendelkezésre.
 
A Kulturális Alap célja Nyíregyháza város együtteseinek és kulturális tevékenységet ellátó szervezeteinek 2022. december 31. napjáig megvalósuló, városi programjainak, rendezvényeinek szervezéséhez és színvonalas lebonyolításához kapcsolódó költségeinek fedezése. A pályázható összeg 3,75 millió forint.
 
Az Ifjúsági Alap célja, hogy a gyerekek és fiatalok számára olyan programokat tartsanak meg, amelyek illeszkednek az ifjúsági közösségek informális ifjúsági csoportok, szervezetek szakmai tevékenységébe, melyek hozzájárulnak az ifjúsági kezdeményezések megvalósulásához, közösségek létrejöttéhez és megerősítéséhez, amivel elősegítik a fiatalok társadalmi részvételét. A pénzforrás a célok megvalósítására 1,25 millió forint.
 
BG
Forrás: SzabolcsiHír
A képek illusztrációk