Csaknem 28 milliós sportberuházás indul májusban Nyíregyházán

A nyíregyházi önkormányzat Nyíregyházán négy Ovi-Foci pálya megépítésére pályázott, ami az alapítvány részéről pozitív elbírálásban részesült. A beruházás összköltsége a 4 pálya (program) tekintetében bruttó 27 720 000,- Ft., melyhez bruttó 8 530 000,- Ft-ot kell Nyíregyháza Önkormányzatának saját forrás jogcímén biztosítania.

Az erről szóló szerződést márciusban írta alá Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester és Molnár Andrea, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány elnöke.

Molnár Andrea hangsúlyozta: a Buzánszky Jenő, az Aranycsapat hátvédje által alapított alapítvány közel negyedmilliárd forintból az ország 33 óvodájában épít multifunkcionális sportpályát az idén. A finanszírozásra a Magyar Labdarúgó Szövetségtől (MLSZ) a sportág fejlesztésére fordítható társaságiadó-pénzekből (TAO) kaptak támogatást.

ovi-foci pálya

A nyíregyházi önkormányzat Nyíregyházán négy Ovi-Foci pálya megépítésére pályázott, ami az alapítvány részéről pozitív elbírálásban részesült


Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány 2010-ben Debrecenben, 2011-ben pedig Budapesten, Kőbányán hozta létre első műfüves pályáit.A nyíregyházi építkezést májusban kezdik, és június 30-án tervezik a sportlétesítmények átadását az alábbi óvodákban:

- Északi körzet: Eszterlánc Északi Óvoda Krúdy Gyula utca Telephely (Nyíregyháza, Krúdy Gyula utca 27.)
- Keleti körzet: Tündérkert Keleti Óvoda Margaréta Tagintézmény (Nyíregyháza, Fazekas János tér 14.)
- Déli körzet: Gyermekek Háza Déli Óvoda Vécsey köz Telephely (Nyíregyháza, Vécsey köz 29.)
- Nyugati körzet: Búzaszem Nyugati Óvoda Gyermekkert Tagintézmény (Nyíregyháza, Városmajor u. 1.)

-kt-