Digitalizáció a tananyagfejlesztésben – erről tárgyaltak Nyíregyházán

Nemzetközi tanácskozást tartottak Nyíregyházán, a Debreceni Egyetem szervezésében, melynek fő témája az volt: miként használható a digitalizáció az egészségtudományi tananyagfejlesztésben.

Angol nyelvű digitális képzést, 5 napos tanácskozást szervezett október 18-22-e között a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kara, Egészségtudományok pedagógiai innovatív digitális fejlesztése címmel. A felsőoktatási intézmény konzorciumként része a nemzetközi INDEHEP programnak, amely négy egyetemet foglal magába. A program 3 éves – írta meg az unideb.hu.
 
A projekttel a szakemberek célja az, hogy az innovatív oktatási folyamatokat beépíthessék az egészségtudományi oktatásba és a tananyagfejlesztésbe.
 
Három külföldi egyetem képviseltette magát a találkozón: a romániai Sapientia Egyetem, a szlovákiai Eperjesi Egyetem, a szintén szlovákiai Selye János Egyetem, valamint a Magyar Digitális Oktatásért Egyesület, ők alkotják a konzorciumot.
 
Digitalizáció a tananyagfejlesztésben – erről tárgyaltak Nyíregyházán
Digitalizáció a tananyagfejlesztésben – erről tárgyaltak Nyíregyházán
 
A digitális konzorciumi tréningekkel a digitális oktatást be lehet illeszteni minden képzési területre, esetükben főként az egészségügyi szervező képzésbe – mondta Szakál Zoltán, az INDEHEP projekt vezetője.
 
A találkozó sokat segít abban, hogy a nemzetközi gyakorlatokat elsajátíthassák. Takács Péter, a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar
Egészségtudományi Intézetének vezetője kiemelte: rálátást kapnak a romániai és a szlovákiai törekvésekre, lehetőség lesz a képzéseik összehangolására és azt is átgondolhatják, hogyan segíthetnének egymásnak. A szakmai kapcsolatok kiépítése már sikeres volt, ami alapot ad a további feladatok megoldására.
 
A tanácskozás egyik hangsúlyos témája az egészségtudományban megjelenő informatikai technológiák alkalmazása, a kiterjesztett és virtuális valóság kérdése volt.
 
Bemutatták az ápoló-, a védőnő- és a szülésznőképzésben alkalmazott szaktantermeket, gyakorlóhelyiségeinket, szimulációs eszközöket is – tudatta az unideb.hu.
 
Fotó: unideb.hu
 
B.A.