DIY lakásötletek: 3 + 1 ötlet a fa létra kreatív felhasználására

Ha fa létrákról hallunk, jellemzően az utolsók közt jut eszünkbe a lakásdekorációként való felhasználásuk. Mutatunk most 3 + 1 ötletes módot, ahogy régi (vagy új) létrádat kreatív módon befoghatod otthonodban.

 

Egy régi fa létrát kerülgetsz már egy ideje, és nem tudod, hogy mihez kezdj vele? Szívesen felhasználnád dekorációs elemként, de nincs ötleted, hogy merre indulj? Íme, 3 + 1 tipp, hogy hogyan használd fel kreatívan fa létrádat otthonodban.


Fa létra fürdőszobai polcként


Lényegében semmilyen extra barkácsolást nem igényel a háztartási létra polcként való felhasználása. Természetesen arra ügyeljünk, hogy szálka ne álljon ki a létrából, ám egy gyors csiszolással ez pillanatok alatt abszolválható. Ezek után már nincs más dolgunk, mint a létra tetejét és alsó részét a falhoz, illetve a talajhoz rögzíteni, és már használatba is vehetjük egyedi dekorációs elemünket. Színben és stílusban is hozzá illő tárolódobozokkal pillanatok alatt modern, vagy épp autentikus hangulatot eleveníthetünk meg.

DIY könyvespolc könyvmolyoknak


Ritka egyedülálló hangulatot kreálhatunk a fa létrák könyvespolcként való hasznosításával. Bár különleges előkészületeket nem igényel, azért a biztonsági szempontokra itt nem árt kiemelt figyelmet fordítani. Nem csak azért, mert falra rögzítjük a komplett a létrát, hanem azért is, mert nem kis súlyt kell majd megtartaniuk. A fokos létrát érdemes minden egyes fok mentén a falhoz erősíteni. Ha sarkon átívelő könyvespolcot szeretnénk, akkor egyszerűen használjunk egy kétágú létrát a projekthez.

Nem is gondolnánk, de tökéletes tároló és akasztó lehet egy fa létra

Létrák a konyha falán


Ha híján vagyunk a polcoknak a konyhában, és épp egy felesleges, régi festő létrát kerülgetünk már egy ideje, akkor ne habozzunk sokáig. A falra szerelt létra itt is nagy segítségünkre lehet. Ha nagyobb tárgyakat szeretnénk a polcra helyezni, akkor érdemes lehet nagyobb távolságot létrehozni a fokok közt. Amennyiben inkább apróbb tárgyak elhelyezésére használnánk, úgy lényegében bármilyen foktávolsággal használhatjuk. Rögzítsük erőteljesen a falhoz, hogy biztosan ne érjen minket kellemetlen meglepetés.

 

+ 1. Fa létra a ház körül: az ideális teraszdekorációs elem


Egyszerű, de nagyszerű módszer a külső dekorációk rögzítésére egy fa létra elhelyezése a mennyezeten, melyre aztán a különböző mécseseket, lámpásokat, vagy LED szalagokat helyezni lehet. Nem igényel különösebb előkészületet; a létrát rögzíthetjük akár egy lánccal is a mennyezethez. A fa létra így ritka hangulatos dísze lesz kertünknek, udvarunknak.