Dr.Kovács ferenc új vezérigazgatót jelölt ki a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. élére

2011. február 18-án sajtótájékoztatót hívott össze Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere, amelyen  Sóstó és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. jelenlegi helyzete és jövőképe volt a fő téma.
Dr.Kovács Ferenc a tájékoztatón bejelentette, hogy felmentette Gyöngyösi Szabolcs vezérigazgatót  és Dr. Podlovics Rolandot nevezte ki a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatói posztjára. A sajtótájékoztatón részt vett Dr. Podlovics Roland és Gyöngyösi Szabolcs is.

Városháza

A sajtótájékoztatón Sóstó és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. jelenlegi helyzete és jövőképe volt a fő téma


A polgármester az előzményekről elmondta, amikor Nyíregyháza új városvezetése tavaly novemberben megkezdte a cégekkel történő  ismerkedést, hamarosan világosság vált, hogy milyen rossz pénzügyi helyzetben van a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.A napi működési és likviditási gondokon felül, van egy 2 milliárd 156 milliós svájci frank alapú 2015-ben lejáró kötvény, ami mögött az önkormányzat a kézfizető kezes.

Dr.Kovács Ferenc

Dr.Kovács Ferenc felmentette Gyöngyösi Szabolcs vezérigazgatót  és Dr. Podlovics Rolandot nevezte ki a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatói posztjára


Novemberben új felügyelő bizottsági tagok kinevezésére került sor.A Felügyelő Bizottság többszöri ülését követően jelezte a város vezetésének, hogy munkája során észlelte, hogy 2011 elejére a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. várható pénzügyi helyzete katasztrofális lesz, a jegyzett tőkéje mínuszba fog süllyedni. December közepén a cég szakmai és szolgáltatási színvonalának átvilágítására ezt követően Dr. Kovács Ferenc felkérte a hazánkban a fürdő szektorban legelismertebb cég a SPA Hungary Holding Zrt. szakértőit. 

Dr. Podlovics Roland

Dr. Podlovics Roland a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. újonnan kinevezett vezérigazgatója beszámolt a Sóstón jelenleg folyó és tervbe vett beruházások állásáról is


Január végére el is készült az anyag, amely 3 fő hibára hívta fel a figyelmet: a pénzügyi helyzet, a korábbi és jelenlegi beruházások, valamint az üzemeltetés. A polgármester a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság, valamint a Felügyelő Bizottság hosszas vita után megszületett állásfoglalását meghallgatva, a Közgyűlés által felhatalmazva, meghozta a tulajdonosi döntést, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatói posztjának betöltéséről. Gyöngyösi Szabolcs vezérigazgatót felmentette és helyére Dr. Podlovics Rolandot nevezte ki.

Gyöngyösi Szabolcs

Gyöngyösi Szabolcs leköszönő vezérigazgató gratulált Dr. Podlovics Rolandnak a kinevezéséhez

Dr. Podlovics Roland a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. újonnan kinevezett vezérigazgatója beszámolt a Sóstón jelenleg folyó és tervbe vett beruházások állásáról is.Dr. Podlovics Roland elmondta, hogy cégvezetőként elsődleges feladata lesz a futó projektnek a felülvizsgálata, hogy a támogatási szerződés keretei között maradva, a lehető legtöbbet lehessen kihozni ebből a fejlesztésből. Gyöngyösi Szabolcs leköszönő vezérigazgató elmondta, hogy sajnos valóban szükség van a válságmenedzselésre, s ő a maga részéről mindenben támogatni és segíteni fogja az új menedzsmentet.  A 16 hónap után leköszönö vezérigazgató azt is elmondta, hogy 179 millióról 100 millióra sikerült lecsökkenteni a veszteséget, így szerinte 2-3 év alatt el lehetne érni a nullszaldós állapotot. Végül gratulált Dr. Podlovics Rolandnak a kinevezéséhez.

MCOnet Kft-Kovács Tünde


További hírek:

Nyíregyháza Online