Drónokkal is ellenőriz a rendőrség Nyíregyházán

A közlekedőket immár drónok segítségével is ellenőrizni tudja a nyíregyházi rendőrség. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL hirdetett fokozott ellenőrzést Szabolcs megyében.

Drónnal is ellenőriz a rendőrség Nyíregyházán szeptember folyamán – a ROADPOL, vagyis az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Focus on the road (Fókuszálj az útra) néven hirdetett fokozott ellenőrzést Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – tudatta a nyiregyhaza.hu.

Az akciósorozat keretében azokat a tevékenységeket figyelik, amlyek elvonhatják a közlekedésről a vezetők figyelmét – lehet az telefonálás, a messenger használata, de akár vezetés közbeni evés is.

Mint azt Koncz László osztályvezető elmondta, ha valaki nem kötötte be a biztonsági övet, az 40 méter magasból is látszik – ugyanígy az is, ha eszik vezetés közben.

Drónnal is ellenőriz a rendőrség Nyíregyházán szeptember folyamán

Drónnal is ellenőriz a rendőrség Nyíregyházán szeptember folyamán

Az ellenőrzéshez drónt is használnak a rendőrök – mint kiderült, a technológia egyre kedveltebb, nemcsak a rendőrök, de a lakosság körében is, az eszköz jelenlétéhez egyre jobban hozzászoknak – adta hírül a nyiregyhaza.hu.

Koncz László felhívta a figyelmet, hogy persze, akit szabálysértésen kapnak, nem örül a drónnak, de a figyelmetlenségeket – és egyben a balesetveszélyes helyzeteket - könnyen el lehet kerülni, ha például a telefont kihangosítva használjuk, ha mindig bekapcsoljuk a biztonsági övet.

A gondot sokszor az okozza vezetés közben, hogy a telefonálás és az evés során nem fogjuk két kézzel a kormányt – tette hozzá az osztályvezető.

Amellett, hogy drónokkal ellenőriznek, testkamerák és menet közben rögzítő kamerák is működnek, ezek alapján számos jogsértést képesek azonosítani a rendőrök – írta meg a nyiregyhaza.hu.

Fotó: Nytv

B.A.