Éjszakai transzfer – biztonságos hazajutás

Számos lehetőség van arra, hogy hazaérkezésünkkor a reptérről otthonunkba menjünk. Mégis, amikor tervezzük az utazást és lefoglaljuk a repjegyeket, elsősorban olyan járatokat részesítünk előnybe visszafelé, amelyek nappal érkeznek Budapestre, a könnyebb transzfert szem előtt tartva. Megmutatjuk, milyen alternatívák vannak és azok közül is melyik tűnik a legjobb megoldásnak.

A budapesti ferihegyi repülőtér igen könnyen megközelíthető. Több BKK járat is megáll a reptérnél, lehetőség van taxival menni, vagy saját járgánnyal, de még vasúti megállóhely is van a közelben, így a vonatközlekedés is jó megoldás lehet. A közösségi autózás is megoldott a légikikötőnknél.

Amikor repülővel visszaérkezel az utazásodról, semmi másra nem vágysz, csak arra, hogy mielőbb hazajuss. Ez még jobban igaz, ha éjszaka érkezel, viszont pont akkor kevesebb a lehetőség arra, hogy visszajöjj a városba.

Tömegközlekedéssel a városba

Nappal több, éjszaka viszont csak egy bkv busz közlekedik a város és a légikikötő között, az is szünetel fél kettő és öt óra között. Ilyenkor muszáj a menetrendhez igazodni, és az utazás is igen hosszúra nyúlhat. Mivel a reptéri tömegközlekedési járaton a menetjegy ára igen kedvező, illetve a centrumba érkezve más tömegközlekedési járatokon a bkv bérlet használható, ezért sokan választják ezt a lehetőséget. Ilyenkor számítanod kell arra, tömeg lesz a járaton, így igen kényelmetlen lesz az utazás, főleg ha még át is kell szállni másik tömegközlekedési eszközre, hazáig. Így a transzfer akár egy-két órát is igénybe vehet az átszállásokkal.

Taxival kényelmes és gyors bejönni a városba viszont elég költséges megoldás

Taxival a reptérről

Gyors és igen kényelmes megoldás a taxi. Általában áll néhány sárga autó a tranzit előtt, amelybe azonnal beszállhatsz. Nem kell várni, nem kell tülekedni és villámsebesen haza jutsz a fárasztó repülőút után. Viszont számolj azzal, hogy mélyen a pénztárcádba kell majd nyúlni, mert igen borsos tarifával dolgoznak.

Transzfer saját autóval

A legkényelmesebb megoldás sok mindenre, ha saját autóddal közlekedsz. Ez igaz a transzferre is. Ferihegyen megoldott a parkolás rövid és hosszú távon is. Beszéld le barátoddal, rokonoddal, hogy jöjjön eléd a reptérre. Kedvezményes lehetőség van megállni közvetlen a terminál előtt. Gyors beszállást követően már suhanhatsz is haza. Nem kell tömegben lökdösődni, nincsen több ezer forintos költség. Kényelmesen, hozzád közel álló emberrel mehetsz hazáig, így nincs mitől félned a sötét éjszakában.

Ha nincs senki, aki vállalná a szállításodat, akkor is választhatod a saját járgányos transzfert. A ferihegyi reptéri parkolók alkalmasak arra, hogy rövid vagy hosszú távra parkolj ott autóddal. Már jó előre, kedvezményesen lefoglalhatod interneten a parkolást, így később nem lesz gondod a transzferre, érkezzél haza nappal vagy éjszaka.