Elkezdődött a nővérszálló-beruházás Nyíregyházán

Nővérszálló épül a Jósa András Oktatókórházban a szabolcsi megyeszékhelyen. A nagyszabású beruházással az intézmény szeretné megtartani jól képzett szakápolóit és fiatal orvosait.

Teljesen új épület készül a nyíregyházi kórház szakápolóinak és a fiatal orvosoknak. A beruházás csaknem 1,1 milliárd forintba kerül – tudatta a nyiregyhaza.hu.
A régi infektológiai épületet lebontották, s augusztus 4-én megkezdődött az új nővérszálló felhúzása.
 
Az új szálló modern, három emeletes és 118 szobás lesz, s minden szobához jár saját fürdőszoba és wc. Az épület 2 ezer négyzetméteresre készül, összesen 236 ember lakhat majd itt.
 
Teljesen új épület készül a nyíregyházi kórház szakápolóinak és a fiatal orvosoknak
Teljesen új épület készül a nyíregyházi kórház szakápolóinak és a fiatal orvosoknak
 
Emellett a megyében komoly eszközfejlesztés is kezdetét vette, európai uniós és hazai forrásokból – mondta el dr. Szűcs Attila főigazgató. 600 millió forint értékben szereznek be röntgenkészülékeket – egy részük már megvan -, CT-készülékekhez pedig egy, határon átnyúló pályázattal, közösen a Szatmárnémeti megyei Sürgősségi Osztállyal jutottak hozzá.
 
Összesen 3 milliárd forint jut pályázati forrásokból arra, hogy speciális orvosi eszközöket vásároljanak Szabolcs megyében.
 
Az elmúlt 10 esztendőben csaknem 20 milliárdból újult meg szinte teljesen a nyíregyházi kórház, ahol új szárnyakat, épületeket építettek és folyamatos a fejlesztés.
 
A Jósa András Oktatókórháznál elindultak a bontási és kivitelezési munkálatok, ezért a forgalmi rend változására figyelni kell – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
Fotó: nyiregyhaza.hu
 
B.A.