Felszálló ágon a gazdaságfejlesztés Nyíregyházán

A turizmusához hasonló felszálló ágba került a szabolcsi megyeszékhely – tudatta a polgármester. Komoly mennyiségű tőke érkezik ugyanis Nyíregyházára.

Számos korábbi elmaradás pótlását követően Nyíregyháza eljutott odáig, hogy hasonló pályára került, mint a turizmusa: felszálló ágban van, figyelnek rá a gazdaságfejlesztés tekintetében is – írta közösségi oldalán dr. Kovács Ferenc polgármester.
 
A városatya beszámolt arról: hatalmas dolognak tartja, hogy két, koronavírussal sújtott év után, az energiaválság és a szomszédban dúló háború idején 350 milliárdnyi tőke érkezik Nyíregyházára. A szabolcsi megyeszékhely fejlesztéseit a kormány ezen felül körülbelül 50 milliárd forinttal támogatja.
 
Felszálló ágon a gazdaságfejlesztés Nyíregyházán - A W-Scope alapkőletétele - Fotó: facebook.com/Dr.Kovacs.Ferenc.politikus
Felszálló ágon a gazdaságfejlesztés Nyíregyházán - A W-Scope alapkőletétele - Fotó: facebook.com/Dr.Kovacs.Ferenc.politikus
 
Nyíregyháza egyedi adottságokkal rendelkező ipari parkhában jelenleg több mint 600 hektár van kijelölve – korábban 130 volt -, s ezek közül 500 hektárnyi önkormányzati tulajdonba került, melyeket folyamatosan értékesítenek – tudatta a polgármester.
 
Két vállalat már érkezik a városba: a dél-koreai, szeparátorfólia-gyártó W-Scope, amely 1200 munkahelyet kínál majd, illetve a német Boysen, amely fém takarólemezeket készít, s 400 új állást biztosít Nyíregyházán.
 
Dr. Kovács Ferenc közösségi oldalán megjegyezte: jól tették, hogy 2019-ben útjára indították a beruházásösztönzési programot.
 
Fotó: facebook.com/Dr.Kovacs.Ferenc.politikus
 
B.A.